Markalar da zaman tüneline girmeye hazırlanıyor!

Markalar da zaman tüneline girmeye hazırlanıyor!

Facebook yayınlanan bir rapora göre bu ay sonuna kadar marka sayfalarının da zaman tüneline (Facebook Timeline) geçirilmesini planlıyor.

Sosyal medya pazarlaması açısından çok önemli olan yeniliğin, Facebook'un ilk kez pazarlamacılar için New York'ta düzenleyeceği fMC etkinliğinde duyurulması bekleniyor.

2011'in Eylül ayında Zaman Tüneli'ne geçen Facebook'un markalar için oluşturacağı Facebook sayfaları hem kullanıcılar hem de pazarlamacılar açısından büyük önem taşıyor. Bu duyurunun özellikle pazarlamacılara yönelik olarak 29 Şubat 2012 tarihinde düzenlenecek fMC'de duyurulacak olması da bunun en büyük kanıtı.

Markalar için Timeline'a geçişin yanı sıra, bir süre önce konuşulan ve markaların da Facebook üzerinden kişilere özel mesaj gönderme seçeneği de bu etkinlik ile birlikte devreye sokulabilir.

Facebook sayfaları, zaman tüneli sayesinde şirketlerin de geçmişini gözler önüne serecek, hem de sunduğu görsellikle birlikte markalara pazarlama açısından daha da yaratıcı olmasına olanak sağlayacak. Yani bundan sonra kişisel profillerdeki yaratıcı zaman tüneli görsel tasarımlarını, markalar da kullanabilir olacak.

Daha önce Google+ da marka sayfalarını devreye sokmuştu. Twitter ise geçtiğimiz Aralık ayında sadece belirli markalar ile birlikte marka sayfalarını devreye soktu. Facebook'un da, Twitter modelini izlemesini ve ilk etapta sadece belirli iş ortaklarının marka sayfalarını devreye sokması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.