Groupon ürün tarafına adım attı: Groupondeals.de

Groupon ürün tarafına adım attı: Groupondeals.de

2011 yılında karlığını artırarak belini doğrultan Groupon, 2012 yılında finansal durumunu pozitife çevirmek için yeni adımlar atıyor. Şirketin yeni adımlarıysa hizmetlerin dışında yeni kategoriler açmak ve ürünlerdeki zaman sınırlamasını kaldırmak oldu.

Groupon, Almanya’da açtığı yeni sitesi Groupon Deals ile giysiden teknolojiye kadar birçok kategoride indirim ürünleri satmaya başladı. Satılan ürün yelpazesini büyüten şirketin en büyük değişikliği zaman sınırlamasını kaldırarak gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz. Önceden satılan ürünlerde 1 gün gibi zaman sınırlamaları bulunuyordu. Yeni girişimdeyse zaman sınırlaması olmadan alışveriş yapmak mümkün.

Groupon grup ve fırsat alışveriş segmentinden farklı bir yöne kaydığını söyleyebiliriz. Şirket bu stratejiyle operasyonlarının bulunduğu ülkeleri genişletirse Amazon.com’u rakip olarak karşına alabilir.

Şirketin konuyla ilgili yaptığı açıklamaya göre yeni tasarımın Almanya’da test edildi söylendi. Groupon Almanya'dan alınan tepkilere göre bu yeniliği diğer ülkelere de taşımayı planlıyor.

Türkiye'de grup alışveriş sitelerinde de benzer girişimler bulunmuştu. Hizmet ürünleri ağırlıklı ürün yelpazesine sahip olan Markapon, farklı ürün gruplarını satmaya başlamıştı. Bu ürünlerin arasında bebek eşyalarından elektronik gibi farklı kategoriler bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.