Pabbuc.com iki yıl üst üste yüzde 500 büyüme gösterdi [infografik]

Pabbuc.com iki yıl üst üste yüzde 500 büyüme gösterdi [infografik]

Serdar Yaman'ın kurucusu olduğu ve Gittigidiyor kurucularından ilk yatırımını alan Pabbuc.com, geçen yılların özetini çıkardı ve  5 yılda yakaladığı ciddi büyümeyi paylaştı.

İnfografikteki ilk bilgi kadınların e-ticarette ilgisini gözler önüne seriyor. Kadınlar Pabbuc.com kullanıcılarının yüzde 70'ini oluşturuyor ve yılda 5 ayakkabı satın alıyor. Yüzde 30'luk kesimi temsil eden erkekler ise Pabbbuc.com'dan yılda 2 ayakkabı alıyor.

Pabbuc.com son 2 yılda üst üste yüzde 500 büyüyerek e-ticarette ayakkabının potansiyelini bir anlamda ispat etmiş. Sipariş teslim sürecinin önem taşıdığı e-ticaret sektöründe Pabbuc.com'un verdiği rakamlar da kayda değer. Serdar Yaman'ın bir ara evinde tutmak zorunda kaldığı ürünler, artık anlık 80 binden fazla ürün bulunduran bir depoda tutuluyor. Bir siparişi kargoya iletme süresini ortalama 4 saat, sipariş süresini ise ortalama 1 saat olarak belirtiliyor.

Temelleri İzmir'de atılan girişimin aylık ziyaretçi sayısı 1 milyonu geçmiş. Bir çok önemli markayı biraraya getiren sitede her ziyarette ortalama 25 sayfa gezilmesi ve hemen çıkma oranının yüzde 0,1 olması oldukça iyi görünüyor ama kadınların ayakkabı, çanta ve aksesuar eğiliminin etkili olabileceği akla geliyor.

Pabbuc.com'un istatistiklerine göre İstanbul (yüzde 30), tek başına Ankara, Bursa, İzmir, Antalya ve Adana'nın toplamı kadar sipariş veriyor. Siparişlerin kalan yüzde 40'ı ise diğer Anadolu illerinden geliyor.

İnforgrafik son olarak yüzde 99'u olumlu 11 binden fazla yorum aldıklarını paylaşıyor ki bu hem müşteri memnuniyetine hem de kullanıcıların sadece alışveriş yapıp siteden ayrılmadığına işaret ediyor.

Pabbuc.com, Türkiye'de dikey e-ticaretin ilk önemli oyuncularından ve ortaya konulan tabloya bakılırsa iddalı olmaya devam edecek. Rekabetin arttığı zor bir alanda hizmet veriyor olsa da özellikle infografikte yer alan son bölüm Zappos'u akıllara getiriyor. Siteye baktığınızda her girişimin kendine has detaylara çözüm üretebileceğini de görüyorsunuz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.