Developer Challenge ödüllerinden biri Türkiye'ye [Webrazzi BlackBerry DevCon'da]

Developer Challenge ödüllerinden biri Türkiye'ye [Webrazzi BlackBerry DevCon'da]

Blackberry Devcon Europe'un son gününde, BlackBerry Partners Fund ve RIM tarafından düzenlenen BlackBerry Developer Challenge sonuçları açıklandı. En iyi uygulamaların seçildiği yarışmada Türkiye'ye de bir ödül geldi.

Ajanslar tarafından hazırlanan en iyi B2C uygulamasını Yemeksepeti uygulaması kazandı. Uygulamayı geliştiren şirketse daha önce size bahsettiğimiz yerli teknoloji şirketimiz tmob.

Atlas Jet için geliştirdiği ilk Blackberry uygulamasıyla da ödül kazanan tmob'un Amsterdam Key Account Manager'ı Arek Kayhan ile Amsterdam'da görüştük ve şirketin şimdiye kadar şimdi kadar 7 Blackberry uygulaması geliştirdiğini öğrendik.

Arek Kayhan, Yemek Sepeti uygulamasının tamamen İstanbul ofisi tarafından geliştirildiğini, Blackberry Bold ve Blackberry Curve cihazları için etkin bir uygulama olduğunu ve tmob'un Blackberry tarafındaki deneyimiyle iyi bir uygulama geliştirdiklerini söyledi.

BlackBerry Developer Challenge'da en verimli şirket uygulamasını MDC Mobile Data Collection (Gulliver), BlackBerry WebWorks platform ile en iyi web site dönüşümü ödülünü Salzburger Nachrichten Mobil (Salzburger Nachrichten), Super App karakterini en yaratıcı şekilde kullanan uygulama ödülünü InStyle.de (ISEC7), en iyii ödeme ve/veya reklam servisini kullanan servis ödülünü Bellshare, bir öğrenci veya akademisyen tarafından geliştirilen en iddialı (compelling) uygulama ödülünü ise Polar Slide (Dustyroom) kazandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.