Türkiye’de banka sitelerini ziyaret edenler 1 yılda yüzde 26 arttı

Türkiye’de banka sitelerini ziyaret edenler 1 yılda yüzde 26 arttı

Bankacılık işlemleri internet kullanıcılarının ilgi alanına girse de halen ciddi bir kullanım ortalaması yakalanmış değil. Daha önce comScore'un ABD'de bankacılık konulu araştırmasından bazı detaylar öğrenmiştik. Peki Türkiye’de bankacılık siteleri ne kadar ziyaret ediliyor?

Bankacılık kategorisinde tekil ziyaretçi sayısına göre hazırlanan comScore raporunda, Türkiye 13. sırada geliyor. Sosyal ağlara olan düşkünlüğü ile Avrupa’nın en aktif kullanıcılar arasında yer alan Türk internet kullanıcılarının 9,4 milyonu bankacılık kategorisindeki siteleri ziyaret ediyor.

ABD ve Çin ilk iki sırada

Bankacılık kategorisinde 84,6 milyon ziyaretçisi olan ABD’yi sırasıyla 69 milyon ziyaretçiyle Çin takip ediyor. Listenin 3. sırasında ziyaretçi sayısı yaklaşık 27 milyona düşüyor ve 12. Sıradan sonra ülkeler bankacılık kategorisinde 10 milyonun altında bir ziyaretçi trafiği çekiyor. Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık’ın ilk beşi tamamladığı listede Avrupa kıtasından Rusya ve İspanya da Türkiye’nin önüne geçiyor.

Yüzde 26 büyüme

comScore verilerine baktığımızda Türkiye’de banka sitesi ziyaretçilerinin 1,8 milyon artış gösterdiğini ama oransal olarak 25’in üzerinde, hızlı sayılabilecek bir büyüme olduğunu görüyoruz.

Aralık 2010’da 22,5 milyon olan 15 yaş üzeri internet kullanıcısından 7,49 milyonu banka sitelerini ziyaret ederken, 2011’in Aralık ayında bu rakamların 23,3 milyona kullanıcıya karşılık, 9,47 milyon banka ziyaretçisine yükselmiş.

En çok ziyaret edilen bankacılık siteleri

En çok ziyaret edilen banka sıralamasında ise ilk sırayı 3,62 milyon ziyaretçiyle Garanti.com.tr almış. İkinci sırada isbank.com, üçüncü sırada ise Akbank siteleri gelmiş. İlk 3 sıradaki siteler toplam trafiğin yüzde 87’sini çekmiş.

Sayfa ziyaret sayısı, sitede geçirilen süre gibi istatistlikler de ise farklı sıralamar olmuş. İlk 20 sitenin detaylarını aşağıda bulabilir, kendi ziyaretlerinizle ortalamaları kıyaslayabilirsiniz.

Bu tablolarda kullanıcıların hangi hizmetlerden ve nasıl faydalandığını göremiyoruz ancak önümüzdeki dönemde Türkiye'de bankacılık sektörünün internetle ilişkisini gösteren araştırmalar yapılacağını tahmin ediyorum. Elimize geçen bilgileri izlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.