Windows Phone 8 'Apollo'ya ilişkin ilk bilgiler sızdı

Windows Phone 8 'Apollo'ya ilişkin ilk bilgiler sızdı

Microsoft mobil işletim sistemi Windows Phone’un yeni sürümü Windows Phone 8 'Apollo' için şirketten bilgiler sızmaya başladı. Doğruluğu onaylanmamış bilgilere göre yeni işletim sistemi, öncekine kıyasla kapsamlı bir geliştirmeye tabi tutulmuş. Örneğin yeni sistem Skype yüklü olarak gelecek ve dört çekirdekli işlemci desteğine sahip olacak..

Akıllı telefonlara ilişkin haberlerin yer aldığı PocketNow sitesi, Microsoft Windows Phone Bölümü Direktörü Joe Belfiore’nin iş ortaklarıyla Windows Phone 8'in özelliklerini paylaştığını iddia etti.

İddialara göre Windows Phone 8 'Apollo'yu kullanacak cihazlarda birçok donanımsal değişiklik gündemde. Yeni işletim sisteminde dört çekirdekli işlemci, dört farklı ekran boyutu, microSD ve mobil ödeme gibi özelliklerin desteklemesi bekleniyor. Bu özelliklerin arasında 4G de olacak. Consumer Electronic Show (CES) 2012 fuarında tanıtılan Nokia Lumia 900’ün 4G modelinde Windows Phone işletim sistemi bulunuyordu.

Donanımsal değişikliğin yanı sıra uygulama olarak en önemli değişiklik Skype entegrasonu. Microsoft geçtiğimiz yıl, Skype’ı satın almıştı. Microsoft böylece Apple’ın görüntülü görüşme uygulaması FaceTime’a karşı oldukça ciddi ve pek çok açıdan daha kullanışlı bir çözüm sunmuş olacak..

Şirketten sızan diğer bir bilgiye göre Windows Phone 8 'Apollo', PC işletim sistemi Windows 8 ile entegre şekilde çalışacak. Microsoft’un bulut bilişim servisi SkyDrive üzerinden bilgisayar ve Windowslu akıllı telefonlar birbiriyle uyumlu olarak kullanılabilecek.

Microsoft, elinde bulunan farklı ürünlerle Windows Phone işletim sisteminde sinerji yaratıyor. XBox, Office ve Skype gibi ürünlerin Windows Phone işletim sistemlerinde kullanılması, Microsoft’un elini daha da güçlendiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.