Facebook ABD online reklam gösteriminde yine lider

Facebook ABD online reklam gösteriminde yine lider

comScore, marka sayfalarındaki etkileşim oranıyla tartışılmaya başlanan Facebook için iyi bir haber verdi. Facebook, artan pazar payı ile yine ABD'de online reklam gösteriminde lider oldu.

comScore'a göre ABD görüntülü reklam pazarında 2009'dan bu yana ilk sırada olan Facebook bu yılda liderliği bırakmamış. 2010'da yüzde 21 seviyesinde olduğu tahmin edilen Facebook'un pazar payı 2011 için yüzde 27,9'a yükselmiş.

BIA/Kelsey, yaklaşık bir yıl önce sosyal medya reklam pazarının 2015′te 8 milyar doların üzerinde olacağını öngörmüştü.

Facebook, borsaya açılışının arefesinde 1 milyar kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor ve her gün milyonlarca reklam gösterimi sağlıyor. Yahoo'nun yüzde 11, Microsoft, Google ve AOL'un payını yüzde 5'in altında pazar payına sahip olduğu pazarda Google Plus da kendini öne çıkarmaya çalışıyor. Twitter ise her geçen gün kullanıcı sayısını ve trafiğini arttırıyor ve merak uyandırıyor.

Bir zamanlar çok önemli  olan reklam gösteriminin değeri önümüzdeki yıllarda daha da düşecek ama rekabette üstün olan tarafın bundan bahsetmeye devam edececeği  bir gerçek.

Emarketer, 2012'de ABD sosyal ağ dünyasında 4 milyar dolara yakın reklam geliri öngörmüştü. Kimin daha fazla pay alacağını bekleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.