Twitter'ın CEO'su sansürden Google'a kadar merak edilenleri yanıtladı

Twitter'ın CEO'su sansürden Google'a kadar merak edilenleri yanıtladı

Twitter'ın CEO'su Dick Costolo dün AllThings D'nin düzenlediği D:Dive Into Media konferansında sahnedeydi ve merak edilen pek çok konuyla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Söz konusu Twitter olunca son zamanlarda herkes en popüler mikro blog sitesinin ülkelere özel içerik kısıtlamasını konuşuyor. Costolo da bu konuyu pas geçmedi.

Fakat Costolo'nun tek gündemi sansür değildi. Google'ı ile Twitter'ın bitmek bilmeyen sürtüşmelerine de değinen Costolo, bunun dışında Twitter'ın bugünkü durumu ile ilgili görüşlerini de paylaştı.

Costolo'nun sözleri arasında ilk dikkat çekenler çok tepki toplayan içerik kısıtlama kararıydı. "Twitter'ı mümkün olduğu en şeffaf şekilde işletmek istiyoruz" diyen Costolo Twitter'ın bu uygulamasının aslında ifade özgürlüğünü daha güçlendirmek için ortaya çıktığına bir kez daha vurgu yaptı. Eskiden bir devlet, bir tweet'in kaldırılmasını istediğinde tweet'in tamamen silindiğini söyleyen Costolo, artık tweet'in sadece ilgili ülkeye gösterilmediğini ama diğer ülkelerden hala erişilebildiğini söyledi.

Google ile aralarındaki sorunun finansal nedenlere dayanmadığını söyleyen Costolo; "Google bizi, saniyede 1300 hit oluşturacak bir hızda tarıyor. 3 milyar sayfamızı edenkslediler. İhtiyaç duydukları tüm veriye sahipler" diye konuştu.

Twitter'ın Google'ın arama desteği olmadan ayakta kalıp kalamayacağı sorusunu üzerine Castolo: "Google veya Facebook'un ne yapığına bakmaksızın, şimdiye kadar olmadığı kadar hızlı büyüyoruz. Tüm bu servisler aynı anda varlıklarını sürdürebilirler" dedi.

Kullanıcı sayısı büyümüş olabilir ama Twitter kullanıcılarının önemli bir bölümünün servisi sadece izleyici olarak kullanıyorlar. Bu oran yaklaşık yüzde 40'a ulaşıyor. Castolo bu konuda da ilginç bir benzetme yaptı ve TV izleyicilerinin yüzde 99'unun TV programı üretmediğini söyledi. Yani Castolo'ya göre tüketilecek bir içerik üretilmeye devam ettiği sürece, bir grubun sadece tüketici olarak kalmasında bir sakınca yok.

Twitter'ın CEO'su çok merak edilen iki soruya ise yanıt vermemeyi tercih etti. Şirketin 2012'de karlılık beklentisi ve halka arzla ilgili soruları "bu soruya yanıt vermemeyi tercih ediyorum" şeklinde yanıtladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.