Nintendo en nihayet online oyun ağını duyurdu

Nintendo kullanıcılarını nihayet Xbox Live ve PlayStation Network gibi bir ağa sahip olacaklar. Nintendo'cuların uzun zamandır beklediği Nintendo Network ile ilgili müjdeli haber, Nintendo başkanı Satoru Iwata'dan geldi.

Iwata yaptığı sunumda Nintendo Network'ün bu yıl sonunda (muhtemelen noel zamanı) devreye alınacağını aktardı. Nintendo Network'ün taşınabilir konsollar WiiU ve 3DS'in yanı sıra, yeni nesil konsolları kapsayacağını açıkladı.

Yeni Nintendo ağının sadece online oyun oynamaya yönelik olmayacağının altını çizen Iwata, oyunculara bazı eklentiler ile birlikte bazı dijital içeriklerin de sunulacağını belirtti. Ayrıca Wii U'nun piyasaya sürülmesi ile birlikte bir hesap sistemi de devreye girecek. Böylece Nintendo Network üzerinden kullanıcı adı ve şifre ile oyun satın almak da mümkün olacak.

Nintendo bugüne dek online oyun konusunda rakiplerinden biraz geri kalmış olsa da Nintendo Network ile önemli bir adım atmış olacak. Aynı zamanda oyun üreticisi olan Nintendo, konsollarındaki birçok yeni teknoloji ve özelliği kendi oyunları ile duyurduğu biliniyor. Nintendo Network ile birlikte ilk ön plana çıkacak oyun da Mario Kart 7 olacak gibi gözüküyor.

Bu arada Iwata'nın sunumundaki bir sürprizi de Nintendo'nun yeni taşınabilir konsolu Wii U'nun NFC (Yakın Alan İletişimi) desteği barındıracak olması oldu. Artık sadece akıllı telefonlarda değil, taşınabilir olan her cihazda NFC kullanacağımız günler pek de uzakta değilmiş gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.