Twitter'dan her ülkeye özel içerik kısıtlaması

Twitter'dan her ülkeye özel içerik kısıtlaması

Yaklaşık 200 milyon aboneye ulaşan Twitter, ülkeler bazında tweet'lere kısıtlama getiriyor. Şirket, blogundan yaptığı açıklamayla belirli ülkelerde 'bazı' içeriklerin kısıtlanacağını duyurdu.

Twitter, açılan davalar sonucu bazı tweet'leri 'Worldwide' yani dünya çapında silebiliyordu. Bu kısıtlamayla artık tweet'lerin dünya çapında silinmesi söz konusu olmayacak. Böylece ülkeler açısından problem yaratan tweet'ler, sadece o ülke için silinebilecek.

Blog açıklamasında ifade özgürlüğünün ülkelere göre değişebileceğini öne süren Twitter, şu örneği verdi. "Nazi kelimesi Almanya ve Fransa için farklı anlamlar taşıyor."

Şu anda bu kısıtlama hiçbir ülkede uygulanmıyor. Twitter'dan belirli bir ülkede bir tweet'in engellenmesi istenirse, şirket kullanıcıyla temasa geçecek. Gerekli ve inandırıcı yasal ispatlar elde edildikten sonra söz konusu tweet'lerin kısıtlandığı kullanıcılara işaretlenerek bildirilecek. Bu müdahaleyle ilgili tüm ayrıntılar 'Chillingeffects.org' adlı internet sitesinden takip edilebilecek.

Şirketler hakkında yazılan tweet'lerin ülkelere göre kısıtlanması bu uygulamayla gerçekleşebilecek.

Türkiye'deki bazı şirketler, Twitter'a yazılan şikayet içeriklerini mahkemeye vermişti. YouTube gibi Twitter da Türkiye'de erişime kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı.

Twitter'ın Çin'de  kullanımı yasak durumda. Bu durumdan faydalanan Çin'in Twitter'ı Wiebo'nun 250 milyon kullanıcı sayısına ulaştığını daha önce paylaşmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.