Google+ 'gerçek isim' kuralını esnetmeye hazırlanıyor

Google+ 'gerçek isim' kuralını esnetmeye hazırlanıyor

Google bugüne kadar, sosyal ağ sitesi Google+'ta yer alan kullanıcıların gerçek isimlerini kullanması konusunda çok net bir tavır sergiledi. Hatta gerçek olmayan isimlere sahip profilleri sildi, tavrını "Gerçek isminizi kullanmayacaksanız Google+ kullanmayın" diyecek kadar da net bir şekilde ortaya koydu.

Fakat Bradley Horowitz'in Google+ üzerinden yaptığı son açıklama Google'ın bu konuda daha esnek bir yöntem uygulamaya karar verdiğini gösteriyor. Bu açıklamaya göre kullanıcılar bundan sonra gerçek isimlerinin yanı sıra takma isimlerini de kullanabilecekler ama bununla ilgili bazı kısıtlamalar da olacak.

Her şeyden önce Google+'ın yeni isim politikasına göre takma isimler, değişmiş eski isimler (kızlık soyadı gibi) ve Latin alfabesi dışındaki karakterleri içeren "alternatif isimler" kullanılabilecek. Bu isimler Google+ ana profilinde ve imleç ismin üzerine gelince görüntülenecek. Google+'ın diğer bölümlerde alternatif isim kullanımı birkaç hafta içerisinde kullanıma geçecek.

Google+'ta ayrıca gerçek isminiz yerine kabul görmüş bir takma isim kullanmak da mümkün olabilecek ama bu ismin "kabul görmüş" olduğunu ispatlamanız gerekiyor. İspat için Google'a varsa bunun ilgili belgeleri göndermeniz veya kaynakları sunmanız isteniyor. Google bu amaçla kendisine sunulan fiziksel dokümanları işlem sona erdikten sonra kişisel mahremiyetin gerektirdiği gibi yok edeceğini söylüyor.

Örneğin Stefani Joanne Angelina Germanotta için bu çok zor olmayabilir. Kendisi ile ilgili Wikipedia makalesini göstererek Lady Gaga ismini Google+ profilinde kullanması mümkün görünüyor.

Google'ın isim politikası ile ilgili bilgilerin tamamına şu sayfadan erişebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.