Google'dan Silinen Google+ Hesapları İle İlgili İlk Yorum: "Süreçte Bazı Hatalar Yapmış Olabiliriz"

Google'dan Silinen Google+ Hesapları İle İlgili İlk Yorum:

Facebook veya Twitter'da gerçek kimliğinizin dışında bir profil oluşturmanız büyük oranda mümkün. Fakat bu özgürlük; sahte hesapların karışıklıklara neden olması ve art niyetli amaçlarla kullanılması gibi riskleri de beraberinde getiriyor. İşte bu yüzden Google, daha en baştan Google+'ta sahte hesap yer almasını istemediğini çok net bir şekilde ortaya koydu.

Bundan bir süre önce Google+ üzerinde oluşturulan Darth Vader profilini kapatan Google, yakın zamanda da aynı gün içerisinde pek çok hesabı Google+ kullanım şartlarına uymadığı gerekçesi ile dondurdu.

Aralarında ünlü blog yazarlarının ve eski Google çalışanlarının da bulunduğu Google+ isim mağdurları seslerini yükseltmeye başlayınca bazı hesaplar tekrar erişilebilir hale geldi. Fakat sonuç olarak Google çok ses getiren bu olay üzerine "bu süreçte bazı hatalar yapılmış olabileceğini" diyerek günah çıkarmak zorunda kaldı.

İlk olarak Google'dan Vic Gundotra, Scobleizer'ın yazarı Robert Scoble'a süreçte bazı hatalar yapıldığını ama asıl amacın Google+'ın kullanıcılar için daha iyi bir yer haline getirmek olduğunu anlattı. Ardından Bradley Horowitz yaptığı detaylı açıklama ile sahte hesaplar ve kurallara aykırı seçilmiş profil isimleri ile ilgili süreçte bazı geliştirmeler yapacaklarını duyurdu.

Horowitz'in açıklamalarına göre bundan sonra Google+ isimleri ile ilgili kuralları ihlal edenlere hesaplarını kapatmadan önce bu sorunu düzeltmek için bir imkan tanınacak. Kayıt süreci geliştirilerek bu tip sorunların oluşması en baştan engellenecek ve takma adlar ya da kızlık soyadı gibi konulara daha sağlıklı bir destek sunulacak.

Yani Darth Vader adını bundan sonra da Google+ profil isminiz olarak kullanamayacaksınız ama en azından artık bu yüzden hesabınız kapatılmadan önce bir şeyler yapma şansınız olacak…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.