Groupon’dan yeni bir satın alma: Mertado

Groupon’dan yeni bir satın alma: Mertado

Online alışverişin rol modeli olan Groupon, irili ufaklı birçok şirketi satın alarak yola devam ediyor. Şirket, Campfire Labs’ten sonra bu ay ikinci satın almasını Mertado ile gerçekleştiriyor.

Taraflar satın alma bedelini henüz açıklamış değil. Anlaşma dahilinde Mertado.com'un 28 Şubat itibariyle resmi olarak kapanması planlanıyor. Böylece Mertado kullanıcıları, Groupon’a yönlendirilecek. Site’de çalışan bazı üst düzey yöneticiler ise Groupon kadrosuna katılacak.

Sosyal ticaret uzmanlığı yapan site, kullanıcıların yeni ürünleri keşfetmesini sağlıyor. Sosyal alışveriş sitesi son Mertado TV’de ürünleri video içerikler ile tanıtması sektörde dikkat çekmişti. TV yatırımı ile şirketin değeri 2.3 milyon dolara yükselmişti.

Groupon geçen ay Campfire Labs sitesini satın almıştı. Daha önce ise konum tabanlı sosyal paylaşım sitesi olan Gowalla’yı satın almak istemiş, site Facebook'a nasip olmuştu.

Daha önce Groupon’un faaliyet alanını genişlettiğini paylaşmıştık. Şirketin farklı ülkelerden de satın alma gerçekleştirebileceği de konuşulanlar arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.