Groupon Çin'den Sonra Birleşik Arap Emirlikleri'nde!

Groupon Çin'den Sonra Birleşik Arap Emirlikleri'nde!

Dünyanın 4 bir köşesine yayılan Groupon, bu kez Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) faaliyete başlıyor. İlk olarak Dubai ve Abu Dhabi'ye adım atan Groupon yavaş yavaş Arap Yarımadası'nın tamamına yayılacak gibi görünüyor.

Groupon.ae şu anda tek fırsatla İngilizce olarak yayında. Herhangi bir satın alma yapmadan pazara giren Groupon'u BAE ve civar pazarlarda aktif olan Cobone.com ve GoNabit.com gibi önemli rakipler bekliyor.

Türkiye'ye olan ilginin her alanda arttığı bu yılın yalnızca ülkemiz için değil bölge için de oldukça hareketli geçeceği giderek netleşiyor. Özellikle BAE'nin de önemli bir satın alma potansiyeli olduğunu ülkemize gelen Arap turistlerin alışveriş merkezlerine olan ilgisinden anlayabiliyoruz. Dubai 2008'de Chicago'da kurulan Groupon şu anda ABD'de 160 şehirde hizmet veriyor. Son olarak Çin'e giriş yapan Groupon sıradışı büyüme stratejisi ile 400'den fazla markette, 50'ye yakın ülkeye yayılmış durumda. Ocak 2011 itibariyle 50 milyon aboneye ulaşan şirketin değeri 15 milyar dolar olarak konuşuluyor ve yıllık geliri 500 milyon doları geçiyor.

Ortadoğu'ya yönelik Çağlar Erol'un girişimini daha önce paylaşmıştık. Bakalım henüz Türkiye pazarı kadar oyuncunun olmadığı Ortadoğu grup alışveriş pazarında kimler öne çıkacak?

Görsel Kaynak: View of Dubai

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.