Sitelere sosyal ağlardan bağlananlar daha fazla vakit geçiriyor [İnfografik]

Sitelere sosyal ağlardan bağlananlar daha fazla vakit geçiriyor [İnfografik]

Site yöneticilerin en büyük isteği ziyaretçilerin site üzerinde daha fazla zaman geçirmesi ve daha fazla etkileşimde bulunması. Bunun için her site kendi stratejisi doğrultusunda farklı yöntemler uygulamaya çalışıyor. Bazıları işe yarıyor, bazıları ise kullanıcıya itici geliyor. Fakat Gigya'nın paylaştığı son araştırma ve infografiğe göre sosyal ağlar bu konuda en önemli yardımcılardan biri.

Sosyal web büyümeye devam ederken sosyal ağların sunduğu faydalar artıyor ve bu faydalar daha sağlıklı bir şekilde ölçülebilir hale geliyor. Gigya'nın bu son çalışmasında ortaya çıkan en önemli gerçek; sitelere sosyal ağlardan bağlanan kullanıcıların site üzerinde %50 daha fazla zaman geçiriyor oldukları. Aynı zamanda site ile etkileşim de artıyor.

Siteye giriş yapmamış bir kullanıcı site üzerinde ortalama 5 dakika civarında zaman geçirirken, sitenin kendi üye girişini kullananlar 8 dakika zaman geçiriyorlar. Sosyal ağlardan bağlananlar içinse bu süre 12 dakikaya kadar çıkıyor.

Sayfa gösterimlerinde de durum farklı değil. Giriş yapmamış ziyaretçiler ortalama 4 sayfa görüntülerken, giriş yapmış kullanıcılar 5 sayfa, sosyal ağlardan bağlananlar ise 10 sayfa görüntülüyorlar.

Bu konuda Facebook Connect'in en çok tercih edilen araç olması kimseye sürpriz olmayacaktır. Gigya'nın rakamlarına göre kullanıcıların %61'i sitelere Facebook ile bağlanıyorlar. Fakat Facebook'u tek seçenek olarak düşünmek ve Google, Yahoo, Twitter ve LinkedIn gibi alternatifleri göz ardı etmek potansiyel zyaretçilerin %40'a yakınını dışarıda bırakmak anlamına geliyor. Bu yüzden en sağlıklı yöntem birden fazla sosyal bağlantı aracını bir arada kullanmak.

Aşağıda Gigya'nın 2011 verilerine göre derlediği bilgileri sunduğu infografiği görebilirsiniz…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.