Balkanlar, Fujitsu Türkiye’nin sorumluluğuna girdi

Balkanlar, Fujitsu Türkiye’nin sorumluluğuna girdi

Fatih projesi ile dikkat çeken Türkiye, teknoloji şirketlerinin yönetim merkezi olmaya başlıyor. Bunun ilk örneklerinden birisi Fujitsu oldu. Japonya merkezli şirket Balkan ülkelerinin yönetimini Türkiye üzerinden gerçekleştirme kararı aldı. Böylece Fujitsu Türkiye ve Balkanlar, 200 milyon euro ciro hedefleyecek.

Fujitsu, konu ile ilgili İstanbul’da bir basın toplantısı düzenleyerek, yönetimdeki değişikliğini açıkladı. Fujitsu Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Halit Zaim, 2011’in sonunda Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Sırbistan, Bosna, Slovenya, Hırvatistan ve Karadağ Türkiye’den yönetilmeye başlandığını söyledi.

Balkan ülkeleri Türkiye’deki projeleri yakından takip ettiğini söyleyen Zaim, “Bu projelerin kendi ülkelerinde de uygulanması için önderlik ve destek bekliyorlar. Bu sadece Fujitsu açısından değil, Türk şirketleri açısından da ciddi bir fırsat. Komünizm döneminde uzun süre kaldıkları için Balkanlar’da özel sektör ve girişimcilik daha yeni gelişiyor” diye konuştu.

Zaim ayrıca 2011 yılında 100 milyon euronun üzerinde bir ciroya ulaştıklarını söyledi Zaim, “Balkanlar’ın bu toplam ciro içindeki payını artırmak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Üç yıl içinde ise toplamda ciromuzu ikiye katlayarak 200 milyon euroya ulaşmayı hedefliyoruz.”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.