Google Bilim Fuarı'na başvurular başladı

Google Bilim Fuarı'na başvurular başladı

Gençler bu sefer Google+’a değil, bu yıl ikinci kez yapılacak olan Google Bilim Fuarı’na davetli. 13-18 yaş arasındaki öğrencilerin katılımına açık olan yarışmaya Türkiye’den de başvuru alınıyor.

Öğrenciler bilimsel deneylerini, Google servislerini kullanarak kuracakları web sitesinde 2 dakikalık kısa bir video ya da 20 slaytlık bir sunum şeklinde paylaşmalı. Hazırlanan projelerin, bilgisayar, matematik, dünya ve çevre bilimleri, davranış ve sosyal bilimler, enerji, uzay, inovasyon, fizik, biyoloji, kimya, gıda, elektrik ve elektronik gibi konularından birine dahil olması gerekiyor.

Öğrenciler projelerini hazırlarken Google docs, Youtube, Maps, Google Earth, Google Search ve diğer Google ürünlerini kullanması bekleniyor. Dereceye giren öğrenciler, Google'dan 50 bin dolarlık eğitim bursu dahil farklı seviyelerde ödüller kazanacak. Dereceye girenlere ayrıca Google, CERN, The LEGO Group’tan birinde staj imkânı sunulacak.

Yarışma bir okulda tam zamanlı eğitim alan ve Google hesabına sahip olan gençlere açık. Türkiye’den yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler http://www.google.com/sciencefair adresine giderek 1 Nisan’a kadar başvurusunu yapmalı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.