Google+'ın ilk hedefi Facebook değil MySpace

Google+'ın ilk hedefi Facebook değil MySpace

Kime sorsanız Google+'ın Facebook'un ciddi rakiplerinden biri olduğunu söyleyecektir. Ama Google+'ın Facebook ile gerçek bir rekabete girişebilmesi en azından yakın gelecekte gerçekleşmeyecek gibi. Çünkü Google+'ın Facebook'a gelene kadar geride bırakması gereken pek çok sosyal ağ var. Bunlar arasında belki de en ilginç olanı, pek çok kişinin çoktan unuttuğu MySpace.

2003 yılında kurulan ve 2008'deki Facebook'un yükselişine kadar en popüler sosyal ağ olan MySpace'in değişime ayak uyduramadığı ve sürekli olarak kullanıcı kaybettiğini biliyoruz. Buna rağmen MySpace hala ayakta.

comScore'un paylaştığı rakamlara göre MySpace'in ABD'deki tekil ziyaretçileri Google+'tan %60 daha fazla. Sitede geçirilen süre ise Google+'ın iki katını aşıyor.

comScore'un verilerine göre Facebook açık ara önde. O kadar ki listede yer alan diğer büyük 6 sosyal ağın toplam tekil ziyaretçi sayısını topladığınızda bile Facebook'a yetişemiyorlar. Sitede geçirilen ortalama sürede ise fark daha da açık…

Facebook'un ardından Twitter, az bir farkla gerisinde de LinkedIn yer alıyor. Dördüncü en büyük sosyal ağ sitesi ise yıllara meydan okuyan MySpace. Google+, listede Tumblr ile Pinterest'in arasında, 6. sırada.

Bu verilerde dikkatleri çeken iki farklı konu daha var. Bunlardan ilki artık apayrı bir konumda bulunan Facebook'u dışarıda bıraktığınızda geri kalan 6 site arasında, site geçirilen ortalama süre açısından Thumblr ve Pinterest'in diğerlerine göre büyük üstünlük sağlamış olduğu.

Listedeki ikinci dikkat çeken noktaysa, henüz oldukça yeni olmasına rağmen büyük bir çıkış yapan Pinterest'in son sıradan da olsa listeye girmiş olması. Time'ın 2011'in en iyi 50 sitesi listesinde de yer alan ve Türkiye'de de çok beğeni toplayan FeedFloyd'a da esin kaynağı olan Pinterest, yakın gelecekte adından daha da fazla söz ettirecek gibi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.