Foursquare yine tökezledi

İki yıl gibi kısa bir sürede 15 milyon üyeye ulaşarak kullanıcıların vazgeçilmezi haline gelen konum tabanlı uygulama Foursquare, bu sefer üyelerini üzdü. Veri tabanında bulunan birçok bilginin silinmesi ile üyelerini telaşlandıran uygulama birkaç saat içerisinde durumu kurtarmayı başarabildi.

Sabah Foursquare hesaplarını açmak isteyen kullanıcılar “The email/phone you entered is incorrect. Please try again” hata mesajı ile karşılaştı. Çünkü Foursquare’de kayıtlı olan kullanıcıların yaklaşık 1.5 milyar check-in’i, 500 bin kişinin yaptığı yorumlar ve paylaştığı konumlar silinmişti. En önemlisi, yüzlerce üyenin hesabı da sırra kadem basmıştı.

Twitter hesapları ve bazı internet siteleri ile seslerini duyaran mağdur üyeler kısa zamanda Foursquare'i harekete geçirdi. Problemin sebebi konusunda bilgi verilmezken,  Foursquare ekibi status.foursquare.com adresinden kullanıcılara durum hakkında bilgi verdi. Hatayı düzeltmek için harekete geçen Foursquare çalışanları, Türkiye saati itibariyle 11.00'da problemin çözüldüğünü kullanıcılarına müjdelediler.

Henüz kesin bir gerekçe açıklanmamasına karşın iki ihtimal üzerinde duruluyor. İlki veri tabanındaki bir güncelleme hatasından kaynaklanıyor olması. İkinci ihtimalse arayüzdeki geliştirme çalışmaları sırasında bir kodlama hatası yapılması. Analist yorumlarında ve Twitter mesajlarında bir 'hacklenme' durumundan çok fazla söz edilmiyor.

Site geçtiğimiz Haziran'da kullanıcı rozetleri uygulamasında da sorun yaşamış, rozetler bilinmeyen bir nedenle silinmişti. Foursquare ekibi olaya bir kaç saat içinde müdahale edip rozetleri kullanıcılara iade etmişti.

Foursquare geçen ay çıkardığı İstanbul'a özel olan Bosphorus rozeti ile Türkiye'deki kullanıcıların sevgisini kazanmıştı.

Foursquare’in veri tabanındaki hataları paylaştığı durum sayfasını aşağıda bulabilirsiniz:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.