Eric Schmidt'in rüyası sahibini tanıyan buzdolabı

Eric Schmidt'in rüyası sahibini tanıyan buzdolabı

Kombi ve klima gibi beyaz eşyaların cep telefonu SMS’leri ile yönetilmesi çok yeni bir kavram değil. Ancak Google bunun bir adım ötesine geçmeye hazırlanıyor. CES 2012 fuarında Google TV ile tüm dikkatleri üzerine çeken Google, tüm Android cihazları birbirine bağlanarak kullanılmasını planlıyor.

Fuarda konuşan eski Google CEO’su Eric Schmidt, Android işletim sistemi kullanan PC, akıllı telefon, TV ve diğer ev cihazlarının birbirine bağlanarak yönetilebilmesini hedeflediklerini söyledi.

Şirketin planlarına göre Android işletim sistemi kullanıcıları, akıllı telefonlarına gelen SMS’lerini Google TV’den okuyabilecek. Schmidt, “İnsanlar evdeyken Android işletim sistemi olan cihazlarla istediklerini yapabilecekler. Oturma odasına girildiğinde Google TV, kullanıcıyı tanıyacak. Android kullanıcısının sevdiği kanallar açılacak. Bu cihazlar birbiriyle eşgüdümlü olarak çalışarak, SMS’lerin Google TV’den okunmasını sağlayacak” dedi.

Schmidt, akıllı evlerin özellikle online bağlantılarla enerji tasarufu sağlayacağını söyleyerek, bunun kablosuz internet bağlatısı ile tek bir ağdan yönetilmesinin mantıklı olmayacağını ifade etti. Schmidt, “Aslında bu tamamen yanlış. Doğru model birbirleriyle sürekli olarak konuşacak peer-to-peer cihazlar" diye konuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.