RIM uygulama geliştiricileri Amsterdam'a davet ediyor [yüzde 50 indirim]

BlackBerry üreticisi RIM 7-8 Şubat tarihleri arasında Amsterdam’da geliştiricilere özel bir etkinlik düzenliyor. BlackBerry DevCon Europe 2012 adıyla anılan etkinlik, uygulama geliştiricileri Blackberry OS ve Blackberry Tablet OS ile daha yakın ilişkiler kurmaya davet ediyor.

BlackBerry DevCon Europe katılımcıları, yeni nesil uygulama geliştirme platformu BlackBerry 10 ile ilk tanışan kişilerden olacak ve Blackberry ile ilgili aktivitelere katılabilecek.

Etkinliğe yüzde 50 indirimli katılabilmek için Blackberry Türkiye'nin sunduğu "DCJM25" indirim kodunu kullanmanız mümkün. Her katılımcıya Blackberry Playbook hediye edileceğini de aktarmadan geçmeyelim. İndirim kodunun son kullanım tarihi ise 18 Ocak.

RIM daha önce İstanbul'da geliştiricilere özel bir etkinlik ve dünya çapında 3 milyon dolar ödüllü bir yarışma düzenlemişti. RIM Merkez ofisi de sorularımıza yanıt vermişti.

İstikrar peşinde Kısa süre önce adı satılığa çıkan Blackberry'nin üreticisi RIM, yönetim değişikliği ile işleri rayına oturtma çabasında. DevCon'la güç toplamaya hazırlanan Kanadalı üretici, belki olumsuz havayı dağıtmak için ABD'de Playbook fiyatlarını da düşürdü.

Akıllı telefon pazarında iPhone ve Androidli cihazlara karşı tutunmakta zorlanan RIM'in yatırımcıların ısrarı üzerine yeni bir İcra Kurulu Başkanı seçeceği konuşuluyor. Öne çıkan aday, eski Kanada Merkez Bankası CEO'su ve 7 yıldır RIM'in yönetim kurulunda bağımsız olarak yer alan Barbara Stymies. RIM'in kurucuları ve ortak idarecileri olan Jim Balsillie ve Mike Lazaridis her an görevden ayrılabilir.

RIM son çeyrek sonuçlarına göre 14,1 milyon akıllı telefon, 150 bin adet de Playbook satmış durumda. Eylül sonunda 70 milyon kullanıcıya ulaşan şirketin bugün ulaştığı kullanıcı sayısı ise 75 milyon olmuş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.