Facebook Yeni Kampüsüne Taşındı

Facebook, eskiden Sun Microsystems'in kullandığı Menlo Park'taki yeni kampüsüne taşınma işlemlerini haftabaşı itibari ile resmen bitirdiğini duyurdu. Birçok üst düzey firmanın tercih ettiği kampüsleşme tarzı ile şirketin tüm departmanları hep beraber çalışma ve yaşama ortamı buluyor. Elbette bu ortamın rahatlığı da, çalışanların motivasyonunu ve kurumsal bağlılıklarını da arttırıyor.

Facebook ofisi, Facebook'un internet dünyasına getirdiği yenilikleri çalışma ortamına da yansıtmış durumda. Çalışanların masalarına tebeşirler konuyor ve çalışanlar duvarlardaki kara tahtalara tebeşirler ile bir şeyler yazabiliyor.

Kampüste konferans salonları, toplantı odaları var ancak onun dışında tüm çalışma alanları şeffaf. Kapalı kapılar ardında hiçbir özel oda bulunmuyor. Yüksek tavanlı koridorlarda bulunan havalandırma kanalları ile birlikte, sıvasız duvarlar da (bu arada, Markafoni Türkiye ofisinde de benzer bir görüntü mevcut) ortama farklı bir görüntü katmayı başarıyor.

Facebook'un Gayrimenkul Yatırımlardan sorumlu ismi John Tenanes, Facebook'ta yazdığı bir yazıda birçok departmanın çalıştığı birçok binayı bir araya getirmekten gurur duyduklarını ifade etmiş. Mark Zuckerberg'ün Harvard'daki odasından çıkan ve şu anda 57 dönümlük arazi içerisinde bulunan Facebook kampüsü, 9.000 çalışana ev sahipliği yapabilecek büyüklükte. Tüm dünya genelinde 3000'den fazla çalışanı bulunan Facebook'un, halka arz hazırlığı içerisinde bulunması ve gelecek yıllarda büyüme aksiyonuna cevap verebilecek bir kampüse sahip olması da önemli bir artı.

Sadece bir ofis değil, aynı zamanda çalışanlar için bir yaşam alanı olan kampüste, mutfaklar, koltuklar, kafetaryalar bulunuyor. Üstelik Facebook çalışanları çalışırken, masalarında olmak zorunda da değil. Dizüstü bilgisayarları ile etrafta çalışan mühendisleri fotoğraflarda sıkça görüyoruz.

Facebook'un kampüsü ile birlikte büyümeye hazır. Aynı şekilde, dünya genelinde de varlığını güçlendirmeye çalıştığı bir gerçek. Hatta geçen hafta yayınladığımız sektöre dair 2012 tahminleri yazımızda, Arda Kutsal Facebook Türkiye ofisi ile ilgili heyecan verici bir tahminde bulunmuştu. Bu arada Webrazzi de Suadiye Bağdat Caddesi'ndeki yeni ofisine taşındı ve biz de yeni ofisimizin fotoğraflarını sizlerle yakında paylaşacağız!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.