Google+ Güncellendi: Çoklu Sayfa Yöneticisi, Yeni Resim Düzenleme Aracı ve Otomatik Circle

Google+'a bir çok yeni özellik eklendi. Resmi Google blogundan duyurulan yenilikler arasında sayfalara çoklu yönetici atamak gibi sosyal medya yönetimi adına mutlak ihtiyaçlardan biri eklenmiş.
Google+ Güncellendi: Çoklu Sayfa Yöneticisi, Yeni Resim Düzenleme Aracı ve Otomatik Circle

google-plus-logoGoogle'ın hakkında tartışmaları süren sosyal ağı Google+'a bir çok yeni özellik eklendi. Resmi Google blogundan duyurulan yenilikler arasında sayfalara çoklu yönetici atamak gibi sosyal medya yönetimi adına mutlak ihtiyaçlardan biri eklenmiş.

Google+ sayfaları projenin ilk planlarında var mı bilemiyoruz, ancak Google+ sayfaları yayına girdiğinde çoklu yönetici atanamaması büyük sorun olmuştu ve belki de Google+ sayfalarının bugüne kadar atıl kalmasının başlıca sebebiydi. Bugün yapılan güncellemeyle bu sorun giderilmiş.

Sayfa yönetimi tarafındaki sorunun giderilmesi dışında, arkadaşlarınızı iletişiminize göre otomatik gruplama özelliği de Google+'a eklenmiş. Hatırlayabileceğiniz gibi geçtiğimiz aylarda Facebook bu özelliği ekleyerek yakın arkadaşlarınızı, sizinle aynı şehirde yaşayan arkadaşlarınızı ve ailenizi otomatik olarak gruplamıştı. Aynı özellik şimdi Google+'da da var. Bir fark olarak Google+'da bu Circle'ların (kullanıcı gruplarını) ana akışınızda ne kadar görüntüleneceğini ayarlayabiliyorsunuz.

Yeniden tasarlanan Google çubuğunda yer alan Bildirimler alanına da yeni özellikler eklenmiş. Yeni eklenen özelliklerden biri bildirimlerin üzerine gelindiğinde açılan küçük bir ön izleme penceresi. Farklı bir Google servisindeyken bile kolayca ulaşılması amaçlanan bu yeni özellik, Google çubuğun kullanımını da arttıracaktır.

Google+'a gelen son büyük güncelleme ise fotoğraf bölümünde gerçekleştirilmiş. Lightbox olarak adlandırılan ve fotoğrafları sayfanın önüne getiren aktif galeri alanı Google+'a da gelmiş. Fotoğraflar üzerinde kolay kullanıcı etiketleme, aydınlatılmış yorum alanı ve fotoğraf düzenlemeye yarayan bir araç da fotoğraflar bölümüne eklenmiş.

Google+, eklenen yeni özelliklerle birlikte önemli oranda iyileşti. Açıldığı günden beri kullanılabilirlik konusunda gelişmiş araçlara sahip olan Google+'ın bir kaç eksiği daha bu güncellemeyle tamamlanmış oldu. Google+ ekibi bu noktadan sonra ne yönde servisi geliştirecektir bilemiyorum ancak halen Foursquare ve Path gibi popüler uygulamaların Google+ desteklerinin bulunmadığını hatırlamak gerekir.

İlk açıldığı dönemde hızlı bir üye kazanımı yakalayan Google+, tüm gmail üyelerini içeri alsa dahi etkileşimin olmadığı bir sosyal ağın amacına ulaşması mümkün olmayacaktır. Google+ düğmeleriyle web sitelerine giren sosyal ağın, popüler uygulamalarda da yerini almasını sağlamak gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.