Bavul.com Havadaki Uçaklara "Hoop Nereye" Diyor

Bavul.com Havadaki Uçaklara

Turkcell'in kişisel seyahat asistanı Bavul.com'dan sizlere daha önce bahsetmiştik. Gelişmiş arama sistemi ve filtreleme özellikleri ile uçak veya otobüs yolculuğunuzu planlamanızı ve rezervasyon yapmanızı sağlayan Bavul.com, kısa süre içerisinde 150 bin kullanıcıya ulaştı. Bugüne kadar 300 binin üzerinde uçak bileti sorgulama gerçekleştirilen sitede en çok ilgi gören destinasyonlar arasında ise İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana yer alıyor…

Bu sıralar Bavul.com'la ilgili bazı önemli gelişmeler de yaşanıyor. 2011'de hayata geçen Bavul.com Ocak ayı içerisinde iPhone uygulaması ile kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Hemen ardından da Android ve iPad uygulamaları gelecek. Turkcell'den aldığımız bilgiye göre 2012 içerisinde Bavul.com'un uçak ve otobüs satışının yanı sıra seyahat konusunda çok daha geniş kapsamlı bir hizmet vereceği bir yapı oluşturmayı hedefliyor.

Bu sırada Bavul.com bir de Facebook oyunu hazırladı. Efabrika tarafından hazırlanan "Hoop Nereye" adlı ödüllü oyunda, o anda gerçekten havada olan onlarca uçağın varış yerini tahmin etmeye çalışıyorsunuz. Bu sırada oyunda daha isabetli tahminler yapmak için kullanılabilecek ipuçları da bulunuyor…

Oyunda gerçek zamanlı olarak havada bulunan uçaklardan birini seçiyorsunuz ve dünya haritası üzerinden varış yerini tahmin etmeye çalışıyorsunuz. Seçtiğiniz bir uçaktan kazanabileceğiniz puan kullandığınız ipuçları ve varış noktasını kaç kilometrelik bir yanılma ile tahmin ettiğinize göre değişiyor.

Varış noktasını tahmin etmek için kullanabileceğiniz ilk ipucu uçağın kalkış noktasını öğrenmek. İkinci ipucu ise uçuşu süresini gösteriyor. Bu sayede uçağın kaç saattir havada olduğunu ve kalan uçuş süresini görebiliyorsunuz. Son ipucu ise seçeneklerinizi daraltıyor ve varılacak şehrin hangisi olduğunu tahmin etmeniz için bir de ipucu veriyor. Tabi ki tüm ipuçlarının sizin bu tahminden kazanacağınız toplam puanı düşürdüğünü unutmamak gerekli.

En yüksek puan alan oyunculara çift kişilik tatil, iPad ve T20 cep telefonu gibi ödüller var. Gün birincileri ise sürpriz hediyeler kazanıyorlar.

O anda gerçekten havada bulunan uçakların dahil edildikleri bir Facebook oyunu, sosyal medya ve fiziksel dünyanın ne kadar iç içe geçtiğini göstermesi açısından oldukça önemli bir detay. Bundan sonra da fiziksel dünya ile daha fazla etkileşen uygulamaları çok daha sık göreceğimize şüphe yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.