Tagged, Hi5'ı Satın Aldı

Facebook'un önemli rakiplerinden biri olarak kabul edilebilecek Tagged, Hi5'ı satın alarak hem kullanıcı sayısını, hem de gücünü arttırdı. 2008 yılına kadar istikrarlı bir şekilde büyüme gösteren ve en büyük üç sosyal ağ sitesinden biri olarak görünen Hi5, aynı MySpace gibi bu yılda Facebook'un uluslar arası pazardaki hızlı büyümesi karşısında çok güç kaybetmişti.

Bu sırada Facebook'tan farklı olarak kullanıcıların yeni insanlarla tanışması üzerine kurulu olan Tagged için bu satın alma konumunu güçlendirmek adına çok önemli bir hamle. Hi5'ı satın alan Tagged bu sayede ayılık aktif kullanıcı sayısını ikiye katlayarak 20 milyona çıkartmış ve toplam kayıtlı kullanıcı sayısını da 100 milyondan 330 milyon civarına çıkarmış olacak.

Her ne kadar bu rakamlar 800 milyon kullanıcıya sahip Facebook için çok büyük bir tehdit oluşturmuyor olsa da, Facebook dışındaki uluslar arası sosyal ağların ayakta kalmak adına satın alma ve birleşmelere yöneliyor olduklarını göstermek açısından önemli.

Bu satın almadaki diğer önemli bir nokta ABD dışındaki pazarlarda bir hareketlenme yaşanma ihtimalini de beraberinde getiriyor olması. Tagged'in toplam kullanıcılarının sadece %30'u ABD'den. Hi5'ın ise ABD'li kullanıcı oranı daha da az. Tagged, Hi5'ı satın alarak özellikle Güney Amerika, Güneydoğu Asya ve bazı Avrupa ülkelerindeki kullanıcı sayısını önemli oranda arttırmış oluyor.

Wall Street Journal'ın haberine göre Tagged 2010 yılında 33 milyon dolarlık gelir elde etti. 2011 sonunda ise 43 ile 45 milyon dolar aralığında bir gelire ulaşması bekleniyor. 2011 başında 50 çalışanı olan ama şu anda bu sayının 200'e kadar çıktığı Tagged için Hi5 satın alması büyüme adına oldukça önemli bir gelişme.

Şartları henüz açıklanmayan bu anlaşma sonucunda gücünü arttıran Tagged'in 2012 yılında yeni satın almalarla karşımıza çıkması büyük bir sürpriz olmaz…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.