Apple Flash Hafıza Üreticisi Anobit'i Satın Alıyor

Apple Flash Hafıza Üreticisi Anobit'i Satın Alıyor

Hayatımıza soktuğu akıllı cihazlarla tam anlamıyla ikinci baharını yaşayan Apple, elinde bulunan yüklü nakit parayı sonunda bir satın almayla değerlendirdi. İsrail merkezli flash hafıza üreticisi Anobit'i 400 - 500 milyon dolar arasında bir fiyatla satın almak üzere olan şirket, kolay kolay satın alma yapmamasıyla tanınıyor.

Anobit'in flash hafıza ürünleri yüksek hız ve yüksek performans gereksinimleri için geliştirilmiş. 2006 yılında kurulan Anobit; Intel Capital, Battery Ventures, Pitango Venture Capital gibi önemli yatırımcılardan 76 milyon dolar yatırım almayı başarmıştı. Anobit'in ürettiği flash hafıza çipleri hali hazırda iPhone 4S'lerde de kullanılmış.

Apple en son Siri'yi satın alarak yeni iPhone'un en önemli özelliklerinden biri olarak konumlandırmıştı. Şimdi de iPhone 4S'te kullanılan parçalardan birini üreten Anobit'i satın alıyor.

Bu açıdan baktığımızda Apple'ın satın almalarının, diğer büyük şirketlere nazaran çok daha nokta atışı ve hedef odaklı olduğunu söyleyebiliriz. Apple direkt kendisinde eksiğini gördüğü  alanda iyi iş yapan şirketleri satın alma yoluna gidiyor. Neredeyse her hafta bir satın alma yapan Google'da ise pek çok farklı stratejiyle satın almalar yapılıyor. Arama devi bu satın almaların önemli bir bölümünü sonraki yıllarda kapatmasıyla tanınıyor.

Steve Jobs'u Apple'a geri kazandıran Next satın almasına baktığımızda da şirketi bugün zirveye taşıyan teknolojilerin önemli bir kısmının bu satın almayla şirkete kazandırıldığını görüyoruz. Macbook Air'larda flash hafızaya geçen Apple'ın MacBook Pro'larda da önümüzdeki seriden itibaren flash hafıza kullanacağı şeklinde söylentiler, geçtiğimiz haftalarda teknoloji bloglarında yer almıştı.

Anobit satın almasıyla flash hafızaları artık daha aktif olarak kullanacağını belli eden Apple'ın bu hamlesinin ürünlerinde ne kadar iyi sonuçlar yansıtacağını göreceğiz.

Kaynak: Reuters

Görsel Kaynak: Engadget

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.