Android Market Aralık'ta 10 Milyar İndirilmeye Ulaştı [İnfografik]

Android Market Aralık'ta 10 Milyar İndirilmeye Ulaştı [İnfografik]

Google'ın mobil dünyadaki gücü Android için 2011 oldukça iyi bir yıl oldu. Halen kaliteli uygulamaları içeri alma konusunda sıkıntı çeken Andoit Market'in büyümesine dair bir infografik bugün Andorid'in resmi blog sayfasında yayınlandı.

İnfografiğe göre Aralık ayında 10 milyar uygulama indirilen Andorid Market, son 5 ayda %60'ın üzerinde büyüme göstermiş. Paylaşılan listeye göre Andoid uygulamaları en çok Güney Kore'de ilgi çekiyor. Güney Kore'nin arkasından Hong Kong, Tayvan, Amerika Birleşik Devletleri ve Singapur geliyor.

Android Market'te yer alan uygulamaların kategorilerine baktığımızda %25.6 ile Oyun uygulamaları en büyük payı oluşturuyor. Eğlence, Araçlar, İletişim, Verimlilik gibi kategoriler ise birbirlerinden çok büyük farklar olmadan sıralanıyor. 

İnfografiğin son bölümünde Google, Android dünyasından bazı çarpıcı istatistikler paylaşmış. Buna göre son 4 ayda IMDB uygulamasında 1.87 milyon saat harcanmış, Can Knockdown oyununda 10 milyar top mermisi kullanılmış, her ay Fieldrunner HD oyununda 466.216 mil yol gidilmiş, Google Translate üzerinde 100 milyon kelime çevirisi yapılmış, Google Maps üzerinde her yıl 12 milyar mil yol tarifi alınmış.

Nokia ve Microsoft'un 2012'yi beklediği mobil ekosistemde tek rakibi iPhone ile çarpışan Android platformu, büyümesini hızla sürdürüyor. 2012'nin Android için ne getireceği hep beraber göreceğiz. İnfografiği aşağıda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.