Socialbakers Youtube İstatistik Servisini Yayına Aldı

Socialbakers Youtube İstatistik Servisini Yayına Aldı

Sosyal medya ölçümlemesi konusunda en önemli kaynaklardan biri olan Socialbakers, Facebook, Twiter, Google+, Linkedin'den sonra Youtube için hazırladığı istatistik servisini de yayına aldı. Bir süredir Socialbakers CEO'su Jan Rezab tarafından twitter üzerinden yayınlanacağı yazılan servis, Youtube kanallarını çeşitli değerlere göre listeliyor.

Listedeki sıralamaya göre yüklediği videolar 6.9 milyar sefer seyredilen Universal Music Group birinci sırada gelirken, ikinci sırada video oyunlar hakkında çeşitli videolar yayınlayan machinima 2.8 milyar video izlenmesiyle, 3. sırada ise Amerika'nın UzmanTV'si diyebileceğimiz expertvillage kanalı 2.25 milyar video izlenmesiyle yer alıyor. En çok izlenenler listesinde sanatçılar VEVO hesapları ile üst sıralarda yer alırken, CBS gibi Amerikan kanalları ve collegehumor ile failblog gibi online video kanalları da listede yerlerini alıyor. 

Listeyi kanal izlenmesi, üye sayısı ve video sayısına göre sıralamak da mümkün. Youtube istatistiklerine markalar tarafında baktığımızda ise tepede yine expertvillage gelirken arkasında ilk 10'da ise sırasıyla; Google, OldSpice, redbull, EA, DisneyPixar, NikeFootbal, redbullusa, googlechrome ve nokia geliyor.

Youtube servisini duyururken bir de rapor yayınlayan Socialbakers, LeWeb'11'e katılan şirketlerin sosyal medya istatistiklerini mercek altına almış. Buna göre Google'ın Facebook'taki etkileşimi, Facebook'un kendisinin 2 katı olarak hesaplanmış, hayran sayılarında ise Facebook Google'ı 13'e katlamış. Facebook'ta en etkin şirketler ise sırasıyla Nokia, Microsoft, Intel,Google, Turkcell, Deezer ve SFR olmuş. En çok hayranı olan şirket ise 55 milyon fanıyla Facebook olmuş. Aşağıda detayları görebilirsiniz.

Paylaşılan raporda LeWeb'e katılan yatırımcıların sosyal medya hesaplarına bakıldığında ise 72 yatırımcı şirket/kişi'nin %44'ünün Facebook hesabı varken, %39'u Twitter ve %11'inin Google+ hesabı olduğu görülmüş. Facebook'ta en çok hayranı olan 3 yatırımcı şirketin ise güncelleme ve etkileşimlerinin çok düşük olduğu görülmüş. Aşağıda detaylarını görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.