EgitimFirsatim.com: Dikey Grup Alışveriş Sitelerinde Eğitim Zamanı [100 Kişiye Hediye]

EgitimFirsatim.com: Dikey Grup Alışveriş Sitelerinde Eğitim Zamanı [100 Kişiye Hediye]

Grup alışveriş pazarının giderek doygunluğa ulaştığının hissedildiği şu günlerde pazarda bir yavaşlama yaşanıyor. Çok hızlı büyüyen pazarın bazı büyük oyuncuları bu yavaşlamaya ayak uydurabilmek için geri adımlar atmaya başladılar ve bu adımların tamamının sorunsuz olduğunu söylemek mümkün değil. Özellikle pazarın yaklaşık %50'sini oluşturan İstanbul dışındaki şehirlerde de aktif olan büyük grup alışveriş sitelerinin bazıları buralarda faaliyetlerini azaltırken tedarikçiler ve müşterilerinin tepkisiyle karşılaşıyorlar.

Ama grup alışveriş modeli geçerliliğini sürdürüyor ve özellikle de dikey tarafta hala önemli fırsatlar var. Bu alanda faaliyetine çok kısa bir zaman önce başlayan EğitimFırsatım.com, dikey grup alışveriş siteleri arasında adında da anlaşılabileceği gibi eğitim konusuna eğilen veren bir örnek.

Daha önce Alisverissaati.com'dan da tanıdığımız Kudret Çurey'in de aralarında bulunduğu bir ekip tarafından hazırlanan EgitimFirsatim.com'un hikayesini ve Webrazzi okurlarına özel hediyesini aşağıda bulabilirsiniz…

Yaklaşık 5 aylık bir çalışma sonucunda 17 Kasım günü deneme yayınına başlayan EgitimFirsatim.com'un kurucu ekibi içerisinde Kudret Çurey'in yanı sıra Navitas Türkiye kurucusu Demet Uyar da yer alıyor.

Şu anda 10 fırsat ile yola başlayan sitede 9 farklı kategori bulunuyor. Kişisel gelişim, hobiler, spor, meslek eğitimleri, bilgisayar kursları, sürücü kursları, dil kursları, sınavlı kurslar ve e- learning olarak belirlenen bu kategorilerde yayınlanan fırsatların her biri için içeriği, kimler için faydalı olacağı ve tarih/zaman bilgileri yer alıyor.

EgitimFirsatim.com'un dikey grup alışveriş modeline getirdiği önemli yeniliklerden biri de geri bildirim özelliği. Eğitim fırsatını yakalayan kullanıcılar, eğitim sonrasında 4 farklı açıdan yararlandıkları eğitimi değerlendirebiliyorlar. Bu değerlendirmede eğitimin gerçekleştiği mekan, eğitimin içeriği, eğitmen ve eğitim esnasında kullanılan malzemeler 1 ile 5 arasında puanlanıyor ve sonuçları sitede yayınlanıyor. Bu sayede ileriye dönük eğitim fırsatlarının kullanıcıların beğenileri çerçevesinde belirlenmesi hedefleniyor.

Üyelik esnasında kullanıcıların bu kategorilerden hangileri ile ilgilendiklerini belirlemeleri ve sadece ilgilendikleri alanla ilgili fırsatlardan haber olmaları mümkün. Fırsatlar şu an için özellikle İstanbul'daki eğitimleri içeriyor ama Kudret Çurey'den aldığım bilgiye göre önümüzdeki 1 yıl içerisinde Ankara'dan başlayarak eğitim fırsatlarını Türkiye genelindeki farklı illere yayma planları da bulunuyor.

EgitimFirsatim.com için bu 1 yıl sürecindeki ilk hedef marka bilirliliğini arttırmak. Orta vadede ise kurumsal müşterilerle özel çalışmalar gerçekleştirip bu alanda bir çözüm ortağı olmak amaçlanıyor.

Kudret Çurey'in grup alışveriş sitelerinin bugünkü durumu ve dikey pazarla ilgili görüşleri ise şöyle:

Grup alışveriş sitelerinin bugünkü durumunu pazarın arz talep dengesine çok uymadığını düşünüyorum. Farklılığı yakalayanların ve müşteri memnuniyetini en öne çıkartan şirketlerin daha başarılı olacağını düşünüyorum. Bu anlamda dikey sitelerin tabii uzun vadede bir potansiyeli olacaktır.

Bu arada ek bir bilgi olarak Kudret Çurey, kurucusu olduğu Alışverissaati'nden geçen yıl gerçekleşen Hepisburada'nın yatırımı esnasında başarılı bir çıkış gerçekleştirmişti.

Ve gelelim Egitimfirsatim.com'un hediyesine. Bu bağlantıya tıklayarak siteyi ziyaret eden ve üye olan ilk 100 Webrazzi okurunun hesabına, sitede kullanabilecekleri 20 TL'lik bir hediye yüklenecek. Geç kalmayın ;)

Güncelleme: Webrazzi okurlarına özel 20 TL'lik hediye kuponunun üyelerin hesabına yarın sabah yükleneceği bilgisini aldım. Eğer üye olup henüz kuponunuzu göremediyseniz yarın sabah tekrar kontrol etmenizde fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.