Yelp de Halka Arza Hazırlanıyor

Yerel mekan tavsiye servisi Yelp de halka arz yoluna giren internet girişimlerinden biri oldu. SEC dosyalarını dolduran şirket, kendisini 1 ila 2 milyar dolar arasında değerleyerek 100 milyon dolarlık bir kaynak yaratmayı amaçlıyor.

Yılın ilk 9 ayında 58.4 milyon gelir elde eden Yelp, 2010'a göre gelirlerini %80 oranında arttırmış. Buna rağmen şirket aynı dönemde 7.6 milyon dolar zarar etmiş. Gelirleri yıl bazında hızla artan servis, 2009'da Google'ın 550 milyon dolarlık teklifini reddetmişti.

İçerisinde 529 bin mekan bulunan Yelp, geçtiğimiz Eylül ayında 61 milyon tekil ziyaretçiyi ağırlamış. Eylül'de 22 milyon mekan yorumu alan Yelp'e yapılan yorumlar, 2010'un aynı dönemine göre %66 artış göstermiş.

2004 yılında kurulan Yelp, PayPal ve Slide'ın kurucularından Max Levchin'in ilk yatırımı yapması ile dikkatleri üzerine çekmişti. Sonrasında Bessemer Ventures, Benchmark Capital, Dag Ventures ve Elevation Partners gibi büyük yatırım şirketlerinin de katıldığı Yelp, şimdiye kadar 56 milyon dolar yatırım almıştı.

Amerika'lı internet şirketlerinin arka arkaya halka arzlarını gördükçe Türkiye'den ne zaman halka arz edilen bir internet şirketi çıkacağını merak ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.