Inspirato.com: Pahalı Tatiller için Lüks Tatil Kulübü

Inspirato.com: Pahalı Tatiller için Lüks Tatil Kulübü

Inspirato, 2010 yılında kurulmuş ancak aktif olarak 2011'de hayata geçen bir lüks tatil kulubü. Geçtiğimiz ay Trendyol'un da yatırımcısı olan Kleiner Perkins Claufield & Byers tarafından yönetilen 17.5 milyon dolarlık bir yatırım daha alan şirket, şimdiye kadar toplam 33.5 milyon dolar yatırım almayı başarmış.

Inspirato'nun çalışma metodunu açıklayacak olursak, bir seferlik 15 bin dolar vererek ömür boyu üye oluyorsunuz. Bundan sonra her yıl 2500 dolar ödeyerek üyeliğinizi sürdürüyorsunuz. Inspirato'nun özel üyeliği karşılığında ise normalde geceliği binlerce dolar olan lüks tatil konutlarını birkaç yüz dolara kullanabiliyorsunuz. Binlerce dolarlık tatiller yapmak tabii ki herkes için mümkün değil. Ancak uygulanan model gerçekten ilgi çekici.

Tahmin edilebileceği gibi Inspirato, lüks tatil imkanı sunan konutları uzun süreli olarak kiralıyor ve sonrasında üyelerinin kullanımına açıyor. Ömür boyu üye olduktan sonra zaman veya mekan kısıtlaması olmadan nispeten uygun fiyatlarla lüks tatil yapabiliyorsunuz. 

Yıl sonuna kadar dünyanın 35 noktasında bulunmayı amaçlanan serviste şu anda gidilebilen 29 nokta bulunuyor. Portfoyünde Bahamalar, St.Barts, Hawaii adaları ve Turks & Caicos adaları gibi yazlık tatil mekanları bulunduğu gibi Aspen, Steamboat Springs gibi kış tatilleri de bulunuyor.

KPCB'dan aldığı son yatırımın katılımcı yatırım şirketleri arasında Access Venture Partners ve TechCrunch'ın kurucusu Mike Arrington'un yönettiği CrunchFund'da bulunuyor.

Inspirato, güzel kurgulanmış modeliyle dikkat çekiyor. Yüksek bütçeli tatillere çıkan kişilerin tercih edebileceği Inspirato'nun nasıl bir etki yaratacağını göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.