Google Facebook Yorumlarını İndexlemeye Başladı

Google Facebook Yorumlarını İndexlemeye Başladı

Facebook'un özellikle batı ülkelerinde inanılmaz bir bağımlılık yaratması, beraberinde Facebook'a bağlı araçların da büyük ilgiyle kullanımına sebep oldu. Kullanıcı deneyimi ve yayılım anlamında Facebook Yorumlar bu anlamda büyük fayda sağlasa da Google'da yorumların indexlenememesi gibi sorunlar yaşanıyordu

Digital Inspiration'ın haberiyle ortaya çıktığına göre Google, Facebook yorumlarını sonunda indexlemeye başlamış. Daha sonrasında ise Google'da Spam içerikten sorumlu takım lideri Matt Cutts, Twitter'dan gönderdiği tweetle Googlebotlarının Ajax/Javascriptle oluşturulan dinamik yorum içeriklerini indexlemeye başladığı açıkladı

Yayıncılar için içeriğin yayılımı anlamında büyük avantajlar sağlayan Facebook Yorumların, birkaç eksik tarafı da vardı. Yorum içeriğinin direkt Facebook'a aktarılması ve oradan yönetilmesi dışında, Facebook yorumlarını kullanmaktan vazgeçildiğinde yorumların Facebook'tan indirilmesi ve eski sisteme yüklenebilmesi konusunda entegrasyon sorunları söz konusu. Yorumlarımızı hiçbir zaman Facebook'tan kendi sistemimize aktarmadığımızı varsayarsak yine de dinamik olan yorum bölümünün Google tarafından indexlenememesi SEO anlamında büyük bir kayıp yaşatıyordu.

Bu sorun Google'ın botlarında yaptığı geliştirmeyle bugünden itibaren aşıldı ancak entegrasyon ve içeriğin sahipliği ile kayıpların önüne geçilmesi anlamında eksiklikler söz konusu.

Bugün yeni bir site açarsam herhalde kullanmaktan çekinmeyeceğim Facebook Yorumların daha ne kadar geliştirileceği ise asıl merak konusu. Aylar önce açılan Facebook Yorumlarda benim bildiğim kadarıyla herhangi bir büyük geliştirme yapılmadı. Facebook'un yorum özelliğinden kısa sürede vazgeçmeyeceğini düşünüyorum ancak özelliğin biraz daha geliştirilmesi gerektiğine inanıyorum.

Facebook Yorumlar ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.