Mobil Reklamda Android Lider, iOS Çok Hızlı Büyüyor [Rapor]

Mobil Reklamda Android Lider, iOS Çok Hızlı Büyüyor [Rapor]

Mobil reklam ağı Millennial, 3. çeyrek mobil reklam raporunu yayınladı (PDF). Raporda işletim sistemi ve cihaz bazında mobil reklamlar pastasındaki paylarına yer verilmiş. Rapora göre Android reklam pazarının büyük kısmını elinde bulunduruyor. Ama iPhone ve özellikle de iPad'in performanslarını göz ardı etmek mümkün değil.

Tüm mobil reklamların %56'sını sunan işletim sistemi Android. Farklı üreticilerin cihazlarında yer alan Android bu alanda lider olabilir ama tek tek üreticilere baktığımızda pazarın %23'ünü elinde bulunduran Apple öne çıkıyor.

Apple adına daha da dikkat çekici olan son 12 ay içerisinde cihazlarının gösterdiği gelişme. Özellikle de iPad'in geçen yılın 3. çeyreğine göre göstermiş olduğu %456'lık artış dikkat çekiyor.

iPod Touch'un geçen yıla göre %30, iPhone'un ise %60 gelişme göstermiş olması Apple adına sevindirici gelişmeler. Cep telefonları incelendiğinde iPhone tüm pazarın %12'sine hakim olarak yine zirvede yer alıyor.

Üreticiler bazında Apple'ın ardından Samsung geliyor. %16'lık pazar payına sahip olan Samsung'un hemen ardında ise %15 ile HTC yer alıyor. Dördüncü sırada %11 ile RIM ve beşincilikte %10 ile Motorola yer alıyor.

Telefonlara bakıldığında birinci sıradaki iPhone'un hemen ardından gelen LG Optimus'un %6 pazar payı bulunuyor. Ardından %4,7 ile BlackBerry Curve, %4,3 ile Motorola Droid ve %4 ile HTC Desire geliyor.

iOS cihazlara özel bir yer ayrılan raporun son bölümde yer alan ve iPhone ile iPad'e ait rakamları içeren infografiği de aşağıda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.