Hanzade Doğan Boyner: Doğan Online'ın Cirosu 700 Milyon TL

Hanzade Doğan Boyner: Doğan Online'ın Cirosu 700 Milyon TL

Webrazzi Summit 2011 Arda Kutsal'ın açılış konuşması ve Tümay Asena'nın sunumunun ardından comScore'dan Mike Read'i ağırladı ve Hanzade Doğan Boyner söyleşisi ile devam etti.

Doğan Online ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner internet odaklı Türkiye'de katıldığı ilk konferansın Webrazzi Summit olduğunu söyledi ve önemli bilgiler paylaştı. 1999'da internet işine girdiklerinde bambaşka bir dünya olduğunu paylaşan Hanzade Doğan, internette reklam için yerel sitenin çok az olduğunu söyledi. Yani belki de çoğumuzun hatırlamadığı Facebook, Twitter ve Google'ın olmadığı zamanlardan bahsetti.

Hanzede Doğan bugüne gelindiğinde her şeyin çok farklı olduğunu söyledi. Artık geniş bant internetin köylere indiğini, çok küçük bir ofiste kurulan Hepsiburada'nın bugün 20.000 metrekareye yayıldığını, kısacası internet ekosisteminin oldukça büyüdüğünü ifade etti.

Hanzade Doğan, Doğan Online'ın 14 milyon tekil üye ve 3 milyon işlem yapan üyeye ulaştığını ve Doğan Online'ın 700 milyon TL cirosu olduğunu paylaştı. Doğan online 2012'de katlanarak büyüyeceğini söyleyen Hanzade Doğan'ın fikir kadar fikri uygulanabilmenin de önemli olduğunu söylemesi oldukça önemliydi.

Doğan Online'ın organik büyümenin yanında yatırımlarla da büyüyebileceğini ve Grupfoni'ye teklif verildiğini (henüz anlaşılamadı) bu oturumda öğrendik. Grup satın alma modelinin önemli olduğunu ama bazı zorlukları olduğunu paylaşan Hanzade Doğan, Arda Kutsal'ın soruları ile yatırım yapabilecekleri alanları da söyledi.

Hanzade Doğan, reklam teknolojileri ve mobil reklam altyapılarıyla ilgilendiklerini, geleneksel e-ticarete (hepsiburada.com modeli) çok inandıklarını ama dikey sitelere de önem verdiklerini paylaştı. Yatırım miktarı konusunda ise bir kaynak sıkıntısı olmadıklarını paylaştı. Hanzade Doğan, "Önemli olan doğru insanı ve işi bulabilmek. Kaynak sıkıntısı yabancı fonların ilgisiyle aşıldı ve biz de bu alana para yatırmak için bir kısıt yaşamıyoruz." dedi.

Son olarak hem para koyacak hem de işe katkı sağlayacak yatırımcıların önemli olduğunu dile getiren Hanzade Doğan, dünyada Doğan Online gibi bir örneğe pek rastlamadıklarını, doğru yatırımcı olursa (sermaye ihtiyacının coğrafi büyüme açısından sonu yok) akıllı bir sermaye alabileceklerini ama halka açılmanın gündemde olduğunu dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.