Phoneist.com: Görevler ve Ödüller Arasında Konum Bildirimi

Phoneist.com: Görevler ve Ödüller Arasında Konum Bildirimi

Foursquare'ı beğenerek kullanıyorsanız Phoneist'te daha fazlasını bulabilirsiniz. Mobil cihazınızdan konumunuzu paylaştığınız uygulama ile hem çeşitli görevler ve hediyelerle eğlenmek mümkün.

Phoneist'in kurucusu Emre Üstüner, yazılım ve tasarım üzerine geliştirdiği tecrübesini Phoneist'te ortaya koymuş. Konum tabanlı bir oyun ve kampanya olan servisi Phoneist'in henüz özel bir mobil uygulaması yok ve bu açıdan bakıldığında kullanıcı deneyiminin çok üst düzey olduğu söylenemez. Ancak m.phoneist.com adresinden internet bağlantısı olan her telefon sahibinin servisi kullanabilmesi mümkün.

Phoneist ile mekanlara yaptığınız girişler (check-in) size belirli rozetler (ünvanlar) kazandırıyor. Foursquare'in aksine hangi rozeti ne şekilde kazanacağınızı görevler sayfasında görebiliyorsunuz ve kazandığınız rozetler pasaportunuza ekleniyor.

Phoneist

Yine Foursquare'dan farklı olarak çeşitli indirim/ödül kazanabileceğiniz konum tabanlı bir yapboz oyunu bulunuyor. Phoneist'in kurumsal markalara sunduğu bu yeniliğe ek olarak grup alışveriş fırsatlarına da harita üzerinden erişilebiliyor.

Diğer yandan Phoneist, Foursquare gibi hem ticari hem de genel sayfalar oluşturulmasına izin veriyor ama bu yakınlaşmasının tasarıma yansımış olması pek hoş durmuyor.

Birkaç İstatistik

Phoneist şimdiye kadar Tekirdağ'dan Kars'a bir çok kadar farklı şehirde kullanılmış. İlk sırada elbette İstanbul var. Ayrıca Phoneist’lerin yüzde 65’i görev oyunlarında zaman geçirmiş ve profillerine farklı rozetler eklemiş. İlk girişin bir rozet kazandırdığı düşünülürse kullanıcıların yüzde 35'i Phoneist'i mobil tarafta kullanmamış.

Phoneist istatistiklerine göre en çok giriş restoranlar ve alışveriş merkezlerine yapılmış. Kullanıcıların yaklaşık yüzde 25’i Phoneist’e Facebook üzerinden bağlanmış ve yüzde 10’u Twitter hesabını eklemiş. Phoneist'in erkek/kadın oranı yüzde 60'a yüzde 40 olmuş.

Kurumsal hesaplar için sunulan yönetim paneli ve markaları hedeflemesiyle kendini bir mobil tanıtım platformu olarak tanıtan Phoneist'i Hootsuite'nin satın aldığı Geotoko'nun basit bir hali olarak kabul edebiliriz ancak kullanıcı etkileşimini ve mobil uygulama deneyimini arttırmadan Geotoko benzeri bir başarı yakalaması zor görünüyor.

Kurumsal markalar Webrazzi referansı ile [email protected]'a e-posta atarak Phoneist'in işletme hesabına ücretsiz üye olabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.