Intel Akıllı TV'den Vazgeçiyor

Dünyanın en büyük işlemci üreticisi Intel, akıllı televizyonlar için işlemci üretmekten vazgeçti. Akıllı TV pazarında umduğu gelişmeyi henüz göremediği için bu kararı alan Intel, internet TV alıcı kutuları (set-up box) için işlemci satmayı sürdürecek ama sadece dijital TV'lere odaklanmış olan olan departmanı kapatarak yola devam edecek.

Intel basın sözcüsünün "şirket öncelikleri" nedeniyle alındığını söylediği bu karara göre firma kaynaklarını tablet, akıllı telefon ve Ultrabook yani ince diz üstü bilgisayara işlemci üretmeye ve geliştirmeye aktaracak.

Intel ayrıca tablet ve TV'ler arasında çok önemli bir sinerji bulunduğunu ve tüketici elektroniği işlerinin bundan sonra tablet birimi tarafından yürütüleceğini duyurdu.

Tüm PC'lerin %80'ininde yer alan Intel için kişisel bilgisayarın önemi çok büyük. Fakat bu durum Intel açısından çok da rahatlatıcı değil. Dijital dünyanın PC'lerden uzaklaşarak mobil cihazlara taşınıyor olması, Intel'in stratejisini değiştirmesine neden oluyor.

Akıllı TV'lere ağırlık vermek bu anlamda atılmış bir adımdı ama Intel henüz oldukça boş olan bu alanda önemli anlaşmalar yapmış olmasına rağmen, satışların beklentilerin altında kalması rotayı tablet ve telefonlara yönlendirmesine neden oldu.

Fakat tek neden satış rakamları da değil…

Intel'in bu pazara sattığı işlemcilerin fiyatlarının yüksek kalması üreticilerin tepkisine neden oluyordu. Hatta Intel'in önemli müşterilerinden biri olan Google'ın Google TV için ARM Holdings ile düşük maliyetli işlemciler konusunda görüşmeler yapması Intel için bu pazardaki hareket alanını daha da kısıtlanacağının bir göstergesi oldu.

Akıllı TV pazarında umduğunu bulamayan Intel'in bundan sonra mobil cihazlara odaklanacağı ve özellikle de Ultrabook'a önem vereceği belirtiliyor.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.