Google Plus İçin Gerçek Zamanlı Arama ve Hashtag Vakti

Google Plus İçin Gerçek Zamanlı Arama ve Hashtag Vakti

Dün Twitter'ın arama tarafında aktif olmamasına değinmiştim. Bugün Google'dan gelen adım Twitter'ı bir adım daha geride bırakacak. Artık Google Plus'ta gerçek zamanlı arama yapmak ve özel etiketleleri (hashtag) arama sonucu olarak görmek mümkün.

Vic Gundotra'nın bizzat bir video ile anlattığı gerçek zamanlı arama yeniliği Google Plus içinde o an nelerin konuşulduğu görmemizi sağlıyor. Twitter'dan aşina olduğumuz özel etiketler ise bir konu hakkında farklı görüşleri kolayca takip edebilme şansı veriyor.

Google genele açılınca trafiği oldukça ciddi bir yükseliş (yüzde 1200) göstermiş fakat ardından kafaüstü gitmişti. Bu yenilikler Facebook kullanıcılarını Google Plus'a çekmeyecek ama trafik eğrisine pozitif bir ivme kazandıracağı kesin.

Google Plus Trafik

Google bu hareketle Twitter'ı kuyruğundan yakaladı ve Google Buzz ile başaramadığı işte bu kez daha şanslı. Google'ın arama, veri işleme ve yönelimleri belirlemedeki başarısı düşünülürse Twitter'daki içerik üreten küçük kitlenin Google Plus'a kaymaya başlaması büyük bir değişimin sebebi olabilir.

Eğer Vic Gundotra Google Plus'ta samimi (Facebook Blog'da yazarların gerçek profilleri ile yazması gibi) açıklamalarına özel etiketler (#googleplusupdate) eklemeye devam ederse, işin ne kadar çalıştığını biz de daha rahat izleyebileceğiz..

Gundotra'nın gerçek zamanlı arama ve özel etiketler konusundaki açıklamasını aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.