IsteSosyal.com: Yonja Medya'dan Sosyal İş Ağı Uygulaması

IsteSosyal.com: Yonja Medya'dan Sosyal İş Ağı Uygulaması

Linkedin ABD'de borsaya açılan ilk sosyal ağ olmayı başarmıştı. Bugün en önemli profesyonel iş ağı konumunda ve bu liderliğini devam ettirecek şekilde büyüyor. Ancak Linkedin'in karşısına da dolaylı yoldan Facebook çıkıyor. Yonja Medya'nın yeni projesi İşte Sosyal Facebook'ta kurulan yeni bir sosyal iş ağı uygulaması.

İki hafta önce yayın hayatına başlayan İşte Sosyal, sosyal ağın çevresel etkisiyle kısa sürede 10.000 kullanıcıya ulaşmış.  İşte Sosyal uygulamasında Facebook'da bulunan arkadaşlarınızla iş çevrenizi oluşturmanızı ve bu çevrede oluşabilecek kariyer fırsatlarından yararlanmanızı sağlıyor. Aynı zamanda profilinize uygun iş fırsatları da sunuluyor.

Uygulamada Türkiye'nin büyük kariyer sitelerinin (kariyer.net, secretcv.com) iş ilanlarını birleştiriliyor ve arkadaşınızın firmasında hangi posizyonların açık olduğunu da görebiliyorsunuz. Kişi, firma ve iş arayabiliyorsunuz. Sektör, firma ve pozisyon ismi gibi temel fonksiyonlar gruplanıyor ve mesela bir şirkettin çalışanları arasında 2. derece bağlantılarını görebiliyorsunuz.

Uygulamaya giriş yaparken bir çok profil/arkadaş bilginize erişim hakkı isteniyor. Bu sayede güçlü bir ağ kuruluyor ve uygulama içinde ilanlar harici bağlantılarınız ile mesajlaşabiliyor, iş paylaşabiliyor, tavsiyede bulunabiliyorsunuz. Uygulama içinden iş ilanı da verebiliyorsunuz.

Açıkçası bu tür uygulamalara biraz ön yargılı yaklaşırım ama karşımda doğru kurgulanmış bir ürün gördüğüme sevindim. Beknown.com'dan daha başarılı bu uygulamaya göz atarak biraz gezinti yapmanızı tavsiye ederim. Diğer yandan iş tavsiyeleri konusunda o kadar iyimser olamıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.