Farmville Hollywood'a Taşınmaya Hazırlanıyor

Farmville Hollywood'a Taşınmaya Hazırlanıyor

Bir Facebook kullanıcısı için oyunlar gündelik hayatın bir parçası haline geldi. Facebook üzerinde en az bir oyun oynamış olan kullanıcıların oranının %80'lere ulaşmış olması, dünyada yaklaşık 600 milyon civarında kişinin Facebook oyunlarına bir şekilde ilgi duyduğunu gösteriyor. Geri kalanlar da en azından haftada birkaç kez gelen oyun taleplerine maruz kalıyorlar.

Tüm bu çılgınlığı başlatan, veya daha doğru bir ifade ile bunun bir çılgınlık haline gelmesindeki sorumlulukta en büyük payı olan oyun ise şüphesiz Farmville. Zynga'nın ilk "baş yaptı" olan Farmville özellikle ilk zamanlarında milyonlarca oyuncuyu kendine bağlamayı başarmıştı. Hatırlayanlar için tarayıcı oyunu Ogame'in ilk dönemini anımsatan bu büyük ilgi şu sıralarda epey azaldı. Aktif Farmville oyuncularının sayısı 35 milyonlara kadar düştü.

Ama hala çok sayıda oyuncu tarafından bilinen en önemli Facebook oyun "marka"larından biri olan Farmville'in ünü oyun sektörünün dışına taştı ve IGN'in iddialarına göre beyaz perdede boy göstermeye hazırlanıyor…

Film endüstrisi oyunlarla uzun zamandır yakından ilgileniyor. Ünlü Tomb Raider serisi bu konuda önemli bir örnek. Hollywood'un bulduğu bu yeni maden Tron gibi filmlerle genişletiliyor ve yolda bir de Angry Birds filmi var. Facebook filmi olarak da bilinen The Social Network'ün 3 Oscar kazanmasını da hesaba katınca film endüstrisinin Facebook oyunlarına daha fazla kayıtsız kalamayacağı zaten tahmin ediliyordu.

İlk söylentiler Zynga'nın popüler oyunu Mafia Wars'un filminin çekileceği yönünde olsa da, yeni iddialar ışığında Farmville biraz daha öne çıkmış gibi görünüyor. IGN konuyla ilgili haberinde daha önce Toy Story'yi de kaleme almış olan Alec Sokolow ve Joel Cohen'in Farmville'i senaryolaştırmak için Zynga için görüşmeleri sürdürdükleri bilgisi yer alıyor.

Büyük ihtimalle animasyon ve tabi ki 3D olarak beyaz perdeye aktarılacak olan Farmville'in senaryosunun nasıl olabileceğini tahmin etmek ise epey zor. Sinemaya pek de uygun olmayan arkadaşlarla yardımlaşarak, uzun süreler mahsullerin yetişmesini beklemek ve yeni tohumlar alarak aynı işlemi tekrarlamak pek de Hollywood-vari bir konsept değil. Bu nedenle olası bir filmde sadece Farmville'in ismi ve bir çiftlik konsepti olacağı ön görmek mümkün. Geri kalanı ise Sokolow ve Cohen'in hayal güçlerine kalıyor…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.