Dün akşam hayata veda eden Apple'ın kurucusu ve eski CEO'su Steve Jobs'un bilgisi dahilinde kitaplaştırılan ilk biyografisi yakında Türkçe olarak ülkemizde olacak. "Steve Jobs - Biyografi" adlı kitap Domingo Yayınevi tarafından okurlara sunulacak.
Walter Isaacson tarafından yazılan kitabın baskı tarihi Amerika ve İngiltere'de 24 Ekim 2011 olarak değiştirildi. Daha önce açıklanan tarih 21 Kasım 2011'di.
Domingo'dan aldığımız bilgiye göre yazımı çok yakın bir tarihte biten kitabın son bölümleri iki hafta önce Domingo'ya ulaşmış ve kitap aynı hafta Türkçe olarak satışa sunulmak için hazırlanıyor.
Çevirisi Dost Körpe tarafından yapılan kitabın yazarı Walter Isaacson aynı zamanda çok satan Benjamin Franklin ve Albert Einstein'ın biyografilerinin de yazarı.
Steve Jobs'un hayatına atfedilen bu kitap, Jobs'un istifasını da içeren en kapsamlı biyografi olacak.
Time Dergisi, Jobs'un ölüm haberini vermek için baskısını durdurdu. Bu Jobs'un 8. kez Time'a kapak olmasını sağladı. Ölüm haberi üzerine teknoloji dünyasının bir çok önemli ismi taziye dileklerini açıkladı. Bill Gates üzüntüsünü bir blog yazısıyla paylaştı ve resmi olarak nitelendirebileceğimiz söz konusu biyografinin ön siparişi yüzde 42.000 arttı.
Sözü fazla uzatmadan sizi kitabın tanıtım metniyle başbaşa bırakıyoruz.
28 EKİM 2011
Tüm Dünyayla İle Aynı Hafta Türkçe Baskısıyla
Çok satan Benjamin Franklin ve Albert Einstein biyografilerinin yazarıWalter Isaacson, Apple’ın kurucularından Steve Jobs’ın, kendisiyletam işbirliği içinde yazılmış tek biyografisini sunuyor.
Jobs’la iki yıldan uzun süre boyunca yapılan kırktan fazla röportajın -ayrıcayüzden fazla akrabasıyla, arkadaşıyla, hasmıyla, rakibiyle ve iş arkadaşıylayapılan görüşmelerin- temel alındığı bu kitap, kusursuzluk tutkusuyla veazmiyle altı endüstride (kişisel bilgisayarlar, animasyon filmler, müzik,telefonlar, tablet bilgisayarlar ve dijital yayıncılık) çığır açmış yaratıcı birgirişimcinin inişli çıkışlı hayatını ve güçlü kişiliğini anlatıyor.
Dünyanın dört bir yanındaki toplumlar dijital çağ ekonomileri kurmayaçalışırken, Jobs yenilikçiliğin ve uygulanabilir hayal gücünün mutlak ikonuolarak öne çıkıyor. 21. yüzyılda değer yaratmanın en iyi yolunun yaratıcılığı teknolojiyle birleştirmek olduğunu biliyordu, bu yüzden hayal gücüatılımlarını takdire şayan mühendislik başarılarıyla birleştiren bir şirketyarattı.
Jobs bu kitabın yazılma sürecinde işbirliğinde bulunsa da, yazılanlarüstünde söz sahibi olmayı ve hatta kitabı yayınlanmadan önce okuma hakkını bile istemedi. Hiç sınır koymadı, tersine tanıdığı insanları dürüst konuşmaya teşvik etti. “Gurur duymadığım bir sürü şey yaptım, örneğin 23 yaşındayken kız arkadaşımı hamile bırakmam ve sonrasındaki tavrım bunlardan biri,” dedi. “Ama öğrenilmesine izin veremeyeceğim kadar kötü sırlarım yok.”
Jobs birlikte çalıştığı ve rakip olduğu insanlar hakkında içtenlikle ve bazen zalimce konuşuyor. Arkadaşları, düşmanları ve iş arkadaşları da aynı şekildedavranarak, onun iş hayatına yaklaşımını biçimlendiren tutkularından,takıntılarından, mükemmeliyetçiliğinden, sanatçılığından, huysuzluğundan, kontrol saplantısından ve sonuçta ortaya çıkan yaratıcı ürünlerden dobraca bahsediyorlar.
Jobs çevresindeki insanları çileden çıkarabiliyor ve umutsuzluğa sürükleyebiliyordu. Ama kişiliği ve ürünleri birbiriyle bağlantılıydı; tıpkı Apple’ın donanımlarıyla yazılımlarının genellikle olduğu gibi, entegre birsistemin parçalarıydı. Onun öyküsü yaratıcılıkla, karakterle, liderlikle vedeğerlerle ilgili, hem eğitici hem de uyarıcı bir öykü.
Son bölümlerinin yazımı devam eden ve Steve Jobs’un yakın dönemdeki istifasını da içerecek kitap tüm dünyayla aynı hafta Türkçe olarak DomingoYayınevi tarafından yayımlanacak.
WALTER ISAACSON: Aspen Enstitüsü’nün CEO’su Walter Isaacson CNN’de başkanlık ve Time dergisinde sorumlu yazı işleri müdürlüğü yaptı. Einstein: His Life andUniverse, Benjamin Franklin: An American Life ve Kissinger: A Bioghraphykitaplarının yazarıdır.