SocialBakers EarlyBird'den 2 Milyon Dolar Yatırım Aldı

SocialBakers EarlyBird'den 2 Milyon Dolar Yatırım Aldı

PeakGames'in yatırımcısı olarak tanıyabileceğiniz ve Türkiye pazarıyla ilgilenen risk sermayesi şirketi Earlybird, özellikle Facebook istatistikleriyle öne çıkan SocialBakers'a 2 milyon dolar yatırım yaptı.

2009 yılında kurulan SocialBakers, bir süre önce Facebakers olan adını değiştirerek Facebook dışındaki sosyal ağlara odaklanacağını göstermişti. CandyTech'e ait olan bu yatırımla sosyal medya izleme hizmetlerine odaklanmak istiyor. Çek Cumhuriyeti'nde kurulan şirket 55 çalışanıyla,  250,000 marka ve pazarlama profesyonelini buluşturuyor.

Önemli iş ortaklarına sahip Socialbakers'ın çalıştığı bir şirketler arasında Avea yer almıştı. Socialbakers'in kurucu ortağı ve CEO'su Jan Rezab'ı geçtiğimiz yıl konuşmacı olarak katıldığı Webrazzi Summit'ten hatırlayanlar olacaktır. Kendisi bu yıl da konuşmacılarımız arasında.

Peak Games'e 5 milyon dolar yatırım yapan Münih merkezli Earlybird ise bu yatırımıyla giriş seviyesinde hızlı büyüyen Avrupa'lı bir şirkete daha yatırım yapmış oldu. Bu yatırımla Earlybird'den Jason Whitmire SocialBakers'ın yönetimine dahil olacak.

Earlybirds ile ilgili bir detay daha verelim. Earlybird kurucu ortaklarından Roland Manger de 19 Ekim'de gerçekleştireceğimiz Webrazzi Summit konuşmacıları arasında olacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.