Google 13. Yaşını Kutluyor!

1998'de kurulan Google bugün 13. yaşını kutluyor. Yeni yaşını kutlamak için bir Doodle yapan Google, 13 yılda piyasa değeri 170 milyar dolar olan dev bir şirkete dönüştü. Sadece bir arama motorundan bugün onlarca ürünüyle hayatımızda yer edinen Google, internet girişimleri için de satın alma yapan bir şirket olmasıyla önemli bir yere sahip.

2011'de şimdiye kadar toplam 21 şirketi satın alan Google, 2010'da 26 şirket satın alması yapmıştı. Satın aldığı şirketlerin bazılarını kapatmasıyla eleştirilere de maruz kalan Google, yeni sosyal ağı Google+ ile iyi bir başlangıç yapmıştı. Ancak bu alandaki zorlu rakibi Facebook ile mücadelesinin nasıl sonuçlanacağı hakkında tahmin yapmak için henüz erken. 

Arama motoru reklamcılığını neredeyse kendi başına oluşturan şirket, ana gelirini buradan elde ediyor ve tüm dünyaya yayılmış ekip ve iş ortaklarıyla bu alandaki büyümesini sürdürüyor. Arama motoru anlamındaki rakiplerini neredeyse tamamen tüketen Google'ın karşısında sadece kendi ülkelerinde özelleşmiş arama motorları direniyor.

Bugünlerde odağını aramadan biraz da olsa çekmesiyle diğer arama servisleri kullanımlarını artırmak amacıyla atağa kalktı. Buna rağmen durum Google için şimdilik bir tehdit oluşturmuyor. Bu alanda lider olan Google'ın aramayı gelecekte ne yönde şekillendireceği de rekabette kendine önemli bir avantaj sağlayacaktır.

1998'de dağınık olan webi toplayan ve internetin yayılımında büyük payı olan Google'ın 13. doğum günü kutlu olsun :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.