Uncrunched.com: Michael Arrington Geri Döndü!

Uncrunched.com: Michael Arrington Geri Döndü!

TechCrunch'ın kurucusu Michael Arrington, yeni kurduğu CrunchFund yatırım fonu yüzünden AOL'deki işinden ayrılmak durumunda kalmıştı.

AOL'in TechCrunch'tan önce satın aldığı Huffington Post'un kurucusu ve hali hazırda AOL'in medya grubunu yöneten Arrianna Huffington, TechCrunch ve CrunchFund arasında çıkar çatışması olması sebebiyle Michael Arrington'ın TechCrunch'da editör olarak yer alamayacağını açıklamıştı. Arrington'ın bildiğiniz anlamda kovulması özellikle yabancı basında geçtiğimiz haftalarda epeyce yer almıştı.

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen TechCrunch Disrupt etkinliği sonrasında kendi kurduğu blog ile ilişkisi kesilen Michael Arrington, bugün Uncrunched.com adresinde yeni blogunu açtı. Son derece basit bir tasarımla açılan blogda ilk yazı "Here I Am" yani "İşte burdayım" ile oldu ve sadece başlıktan oluşuyordu. Arrington'ın Twitter hesabından bir anda yayılan ilk yazıda şu anda 503 tane yorum var.

Arrington'ın içeriği bulunan ilk yazısı da gecikmedi ve Uncrunched'da ne yapacağını anlattığı uzunca bir yazı yayınladı. 

Michael Arrington aynı TechCrunch'ta olduğu gibi Uncrunched'da da yeni girişimler, yatırımlar ve kendi fikirleri hakkında yazacağını belirtmiş. Aynı TechCrunch'taki ilkelerini Uncrunched'da devam ettireceğini belirten Arrington, şeffaf, gerçek ve taraflı olacağını belirtiyor.

Bu üç ilkeden ilk ikisi her yayın organının kabul ettiği ve öne süreceği ilkelerken, sonuncusu tamamen ilk ikisiyle çelişiyor gibi görünüyor. Burada taraflılığı Arrington'ın anlattığı gibi açıklamak gerekiyor. Arrington girişimcileri kendi şampiyonları olarak tanımlıyor ve beğendiği girişimleri taraflı olarak yazmaktan korkmayacağını belirtiyor.

Gerçekten bu konu çok önemli, blog yazıyorsanız ve inanmadan bir konuyu kaleme alıyorsanız bu hemen anlaşılabiliyor. Ve burada başarılı olacağına inandığınız girişimi veya girişimciyi yazmakta nasıl bir sorun var ki? Elbette ki dışarıda kalan ve kendisinin de bu mecrada ele alınabileceğini düşünen girişim sahipleri tepki gösterebilir. Ancak tüm ekosistemi bir kişinin veya yayının sırtına yükleyip herşeyi hikaye haline getirmesini beklemek bence biraz acımasızca. Evet bu cümleyi biraz Webrazzi için de geçerli olması yüzünden yazıyorum :)

Neyse efendim, sonuç olarak TechCrunch'ın kurucusu Michael Arrington, kendi kurduğu blogdan kovulmasının ardından yeni blogu Uncrunched'da yazmaya devam edecek. Takip etmenizi şiddetle tavsiye ederim. Şov devam ediyor.

Güncelleme: Michael Arrington'ın TechCrunch'tan ayrılması ile ilgili Jonathan Mann'in yaptığı harika şarkıyı aşağıda izleyebilirsiniz. Şarkı MG Siegler tarafından TechCrunch'ta da yer aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.