Türkiye Facebook'un En Yaygın Olduğu 2. Ülke

Türkiye Facebook'un En Yaygın Olduğu 2. Ülke

Latin Amerika'da Sosyal Medyanın Yükselişi'ni inceleyen comScore, Latin Amerika'nın en popüler sosyal ağlarını açıkladıktan sonra Türkiye'yi ilgilendiren bir istatistiği de paylaştı. Türkiye online kullanıcılar arasındaki yaygınklık bakımından dünyada 2. sırada.

Facebook'ta online nüfus bakımından her zaman ilk sıraları zorlayan bir ülke olduk. İlk 2 sıraya giremesek de, halen 30 milyonu aşkın üyemiz ile Facebook'ta 4. büyük ülke konumundayız. Online nüfusun Facebook'a gösterdiği ilgiye bakıldığında ise comScore, Türkiye'yi Facebook için en önemli 2. ülke olduğunu gösteriyor.

comScore verilerine göre Filipinler'de online nüfusun yüzde 93,5'i Facebook kullanıcısı. Filipinleri takip eden ülkemizde ise Facebook'un online nüfusa yaygınlığı yüzde 92,5 seviyesinde. Türkiye'yi Şili, Arjantin ve Kolombiya gibi Latin Amerika ülkeleri takip ediyor.

Facebook, Latin Amerika'da da en fazla ziyaretçi çeken sosyal ağ. İkinci sırada Windows Live Profiles, 3. sırada muhtemelen Brezilya'nın öncülük ettiği Google'ın Orkut adlı sosyal ağı geliyor. İlk beşi tamamlayan sosyal ağlar Twitter ve Badoo.

Facebook'taki online kullanıcı sıralamasında Türkiye'nin üzerinde olan ABD, Endonezya ve Hindistan'ın yaygınlık bakımından ilk 10'a girememiş olması ise ülkemizdeki Facebook popüleritesini daha iyi anlamamızı sağlıyor. Aslında bu durumu görmek için çok uzağa gitmeye de gerek yok. Evde, işte ya da sokakta birilerinin Facebook'tan ne kadar bahsettiğini (kod adı feys) biliyoruz. Hatta bu konuşmalar Facebook'un 1 milyon üyeye sahip olduğu dönemlere kadar gidiyor.

Kısacası bir Facebook ülkesiyiz ve bu Facebook'un geleceğine dair öngörülerimi güçlendiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.