Facebook Çalışanı Bugün Duyurulacak Müzik Uygulamasını Twitter'da Ağzından Kaçırdı

Facebook Çalışanı Bugün Duyurulacak Müzik Uygulamasını Twitter'da Ağzından Kaçırdı

Facebook Müzik'in bu gece yapılacak f8 etkinliğinde duyurulması bekleniyor. Birçok farklı özellikle birlikte Facebook'un en çok ilgi çekecek özelliklerinden biri olacak olan Facebook Müzik'e dair daha önce de ipuçları ortaya çıkmıştı. Ancak Facebook'un Google'dan çaldığı Creative Direktörü Ji Lee, dün gönderdiği bir tweetle Facebook Müzik'i doğruladı denilebilir.

Ji Lee'nin daha sonra Twitter hesabından sildiği tweetin türkçesi şu şekilde çevrilebilir "Ticker'daki Arkadaşınız ile dinleyin özelliği baş döndürücü. Arkadaşınız ne dinliyorsa siz de dinleyin. CANLI.". Orjinal tweet ise şu şekilde "The “Listen with your friend” feature in ticker is blowing my mind. Listen to what your friends are listening. LIVE.".

Facebook'un dün yenilediği tasarım ile sağ menünün üstüne "Ticker" ismini verdiği, arkadaşlarınızın son gönderdiği mesajların canlı olarak aktığı etkileşimli bir alan eklendi. Ji Lee'nin tweetinden yola çıkacak olursak, Ticker'da arkadaşlarınızın Facebook Müzik'te dinlediği şarkılar görüntülenecek ve sizde anında aynı şarkıyı arkadaşınızla birlikte dinleyebileceksiniz.

Bu gece açıklanması beklenen Facebook Müzik'in içeriden bu şekilde dışarıya yansıması kasıtlı bir hareket olabilir mi bilemiyorum ancak büyük şirketlerin çalışanlarının Twitter'a gönderdiği mesajlarla ilgili sorunlar yaşadığı biliniyor. En son geçtiğimiz günlerde Microsoft, Joe Marini isimli çalışanını Twitter'da Windows 7'li Nokia telefonlar ile ilgili gönderdiği mesaj yüzünden işten çıkartmıştı. Kesin sebep bu olarak dile getirilmese de basına olay bu şekilde yansıdı.

Facebook'un dün pekçok profilde hayata geçirdiği yeniliklerle asıl amacının biraz dışına çıktığı yorumları yapılmıştı. Bu aşamada akşam saatlerinde yapılacak f8'den çıkacak olan konular büyük önem taşıyor. Facebook Müzik tahmin edilen yenilikler arasında önemli bir yere sahip ve nasıl Facebook'a entegre edileceği büyük önem yaşıyor. Ne güzel ki bu soruların cevaplarını öğrenmemize sadece saatler kaldı :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.