AOL Kendi Sosyal Ağını mı Hazırlıyor?

Microsoft ve Yahoo'nun güç birliğine gitmesinin ardından, Google'a karşı kurulan bu cepheye AOL de katıldı. AllThingsD'nin haberine göre üç firma birbirlerine ait reklam alanlarını satışında özel ayrıcılıklara sahip olacaklar.

Bu yıl sonunda resmen başlaması planlanan bu yeni çözüm ortaklığı, firmaların diğer reklam ağlarını kullanmalarına bir kısıtlama getirmiyor. Sadece üç firmadan herhangi biri diğerinin reklam alanları için satın alma teklifini öncelikli olarak verebiliyor olacak. Firmalar bu sayede karşılıklı olarak reklam karlılıklarını arttırmayı hedefliyorlar.

Bu gelişme ile birlikte her üç firmanın da var olan reklam alanları daha değerli hale gelecek. Bu anlaşmadan mümkün olan en yüksek düzeyde faydalanabilmek için reklam alanlarını arttırması gereken AOL ile ilgili ortaya çıkan ufak bir detay isebüyük önem taşıyor.

Fusible.com'un ortaya çıkarttığı bilgilere göre AOL, kendi sosyal ağ sitesini kurmaya hazırlanıyor olabilir. Hızlı bir şekilde alan adı kaydı ve marka tescillerini tamamlayan AOL bu site Facebook ve Google+'a rakip olmaya hazırlanıyor olabilir mi?

Sosyal ağ sitesi deyince AOL'ın şu ana kadar pek de başarılı olmadığını söylemek mümkün. Hatırlayacağınız gibi AOL, Bebo'yu 2008'de 850 milyon dolar gibi bir rakama satın almış ve 2 yıl sonrasında ancak 10 milyon dolara elden çıkartabilmişti.

Fusible.com'un haberine göre bu kez AOL satın alma yerine sıfırdan kendi sosyal ağ sitesini kurmaya hazırlanıyor. Sitedeki bilgilere göre AOL, 9 Eylül günü Nvibe.com adlı alan adının yeni sahibi oldu. Aynı gün 5 farklı marka tescil başvurusunda bulundu.

Başvurulardan ilki bile AOL'ın niyetini göstermeye yetiyor: "Online sosyal ağ servisleri, online yerel ve topluluk sosyal ağ servisleri". Diğer başvurularda ise bu sosyal ağ servisinin konum bazlı faaliyetleri ve kullanıcıların birbirleri ile internet üzerinden farklı konularda etkileşimde bulunabilecekleri, yerel işletmelerin de bu servise dahil olabilecekleri anlatılıyor.

Tüm bu bilgiler ışığında Nvibe.com'un Facebook ve Google+'a çok benzer özellikler taşıdığını düşünmek mümkün. Ama AOL başvurularda sıkça değindiği konum bilgisi özelinde Foursquare'a benzer bir yapı peşinde de olabilir.

Her halükarda Nvibe'ın bunlardan hangisine yakın olduğunu öğrenmemiz çok fazla zaman almayacak gibi görünüyor…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.