Google Lokasyona Yatırım Yapıyor

Google'ın 2009 yılında kurulan ve bugüne kadar online reklamdan biyoteknolojiye kadar farklı alanlarda yatırımlar yapan departmanı Google Ventures, son yatırımını lokasyon bazlı bir uygulama olan Echoecho'ya yaptı. Echoecho'ya Google Ventures'ın yanı sıra PROfounders Capital'ın da katıldığı turda toplam 750 bin dolarlık yatırım gerçekleşti.

BlackBerry, iPhone, Android ve Ovi uygulamaları bulunan Echoecho kullanıcıların adres defterlerindeki arkadaşları ile pratik bir şekilde konumlarını harita üzerinde paylaşmalarına imkan tanıyor. Yakın zamanda Windows Phone 7 uygulamasının da yayınlayacak olan EchoEcho ayrıca geliştiriciler için bir API de sunuyor.

EchoEcho ilk olarak Şubat 2011'de iPhone uygulamasını tanıtmıştı. Birbirlerinden habersiz olarak yakın konumlarda bulunan kullanıcıları çevrelerindeki arkadaşları ile buluşturmayı hedefleyen uygulama üzerinden haberleşmek veya SMS göndermek ya da arama yapmak mümkün. Echoecho ücretsiz bir uygulama. Birbirlerini uygulama üzerinden bulan kullanıcılara buluşabilecekleri mekanlar da öneren uygulama, bu öneri listesinde yer almak isteyecek işletmelerden gelir elde etmeyi hedefliyor.

Echoecho'nun kurucusu Nick Bicanic uygulama için şunları söylüyor: "Hepimiz arkadaşlarımız aslında yakınlarımızdayken onlara ulaşamadığımız bir durumla karşılaşmışızdır. Biz herkesin gerçekten kullanabileceği, pil ömrünü tüketmeyen, sizi yeni bir sosyal ağa dahil olmak zorunda bırakmayan ve konumumuzu herkese göstermeyen bir uygulama geliştirmeyi hedefledik".

Fakat Bicanic, Echoecho'nun çok farklı şekillerde de kullanılabileceğini örneğin bankaların işlem yapmakta olan kullanıcının kimliğini doğrulamak için uygulamanın sağladığı konum bilgilerini de kullanabileceğini söylüyor.

Gerçekten de söz konusu mobil ve konum tabanlı uygulamalar olduğunda potansiyeller neredeyse sonsuz. Echoecho'nun yeni nesil bir grup mesajlaşma aracı olarak kullanılması da ilk akla gelen kullanım alanlarından biri. Üstelik işin içine Android ve Latitude gibi enstrümanlara sahip Google'ın girmesiyle bu potansiyellerin artması ve hayata geçmesi daha da mümkün olabilir…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.