Kiyas.la: Akıllı Ürün Karşılaştırma Motoru

Kiyas.la: Akıllı Ürün Karşılaştırma Motoru

Webrazzi'de yorum yapan bir kullanıcının iletimiyle haberdar olduğum bir girişim olan Kiyas.la, adından da anlaşılabileceği gibi ürün kıyaslamaya yarayan çok pratik bir servis.

26 Ağustos'ta yayın hayatına başlayan Kıyas.la, işe akıllı telefon ve tablet karşılaştırmasıyla başlamış. Projenin ilerleyen aşamalarında ise fotoğraf makinaları ve televizyon gibi çeşitli elektronik ürünlerin kıyaslanması planlanıyor.

Şu anda sisteminde 16 markadan 1088 adet akıllı telefon ve 24 adet tabletin bulunduğu Kıyas.la'da 590 bin'in üzerinde farklı kıyaslama yapmak mümkün. Tabii ki sürekli yeni ürünler eklenerek bu sayıların giderek yükselmesi planlanıyor.

10 yıldır yazılım sektöründe çalışan Fatih Şahin, Caner Şahin ve Barış Öztekin'in projesi olan Kıyas.la, Medyaplan bünyesinde hayata geçirilmiş. Hemen her projede olduğu gibi kendileri akıllı telefon satın almak için internette araştırma yaparken zorlanan kurucular bu ihtiyaca cevap vermek amacıyla Kiyas.la'yı hayata geçirmişler.

Kiyas.la kolay kullanımı ve özenle hazırlanan tasarımıyla direkt sizi kullandırmaya itiyor. Bunun dışında karşılaştırma özelliklerinde cihazların neden diğerinden üstün olduğunu anlaşılabilir bir dil ile kullanıcılarına sunması da bir artı özellik olarak göze çarpıyor.

Şimdilik benim gördüğim kadarıyla her hangi bir gelir kanalı olmayan Kiyas.la üzerine pek çok model kurgulanabilir. Ancak benim ilk olarak aklıma gelen ve görmek isteyeceğim kullanım, Kiyas.la'nın e-ticaret sitelerinde ürün karşılaştırma modülü olarak kullandırılması olacaktır. E-ticaret sitelerinin içler acısı karşılaştırma modülleri düşünüldüğünde Kiyas.la'nın çok daha iyi bir alternatif olduğunu rahatça söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.