Twitimeban.com: Twitinize Banarak Twitter Profilinizi Çıkarıyor

Twitimeban.com: Twitinize Banarak Twitter Profilinizi Çıkarıyor

Twitter kullanımızı analiz eden ve sizin Twitter profilinizi çıkaran Twitimeban.com bugün itibariyle beta olarak yayına alındı. Botego'nun doğal dil işleme teknolojisini kullanan servisi hızlıca test ettik ve açıkcası oldukça da başarılı bulduk.

Benim kişisel Twitter hesabım @ardakutsal %38 teknolojist, %15 sosyal medyacı, %13 ekonomist, %12 alışverişçi ve %8 gezgin olarak çıktı. Webrazzi'nin Twitter hesabı olan @webrazzi ise %36 teknolojist, %27 sosyal medyacı, %11 alışverişçi, %10 ekonomist ve %6 gezgin olarak belirlendi.

Hem @ardakutsal hem de @webrazzi hesaplarına profillerine göre önerilen hesaplar da oldu. Mesela bana @webrazzi, @ekimkaya, @hafifuyku gibi bence doğru eşleştirilmiş hesaplar önerilirken, @webrazzi Twitter hesabına @portakal, @ekimkaya, @ozgurzan gibi hesaplar önerildi.

Hem @ardakutsal hem de @webrazzi Twitter hesaplarına önerilen isimlerin arasında Botego'nun kurucusu Ekim Nazım Kaya'nın Twitter hesabı @ekimkaya'nın olması biraz düşündürmedi değil. Yakında Ekim'in takipçi sayısında ciddi artış bekliyoruz. :)

Şaka bir yana, Twitimeban.com'un çalışma prensibini merak ediyorsanız sitede konuyla ilgili genel bilgi paylaşılmış. Özetlemem gerekirse, servis mention ve retweet'ler hariç son 200 tweet'inizi okuyor. Sonrasında ise Botego'nun veritabanında bulunan ve anlamı bilinen onbinlerce sözcükten yaratılan algoritma ile bir profil hesaplaması yapılıyor.

Burada çalıştırılan algoritma ve Botego'nun doğal dil işleme teknolojisi ile ilgili şirket şunları söylüyor ve şöyle bir örnek veriyor.

Bir örnek vermek gerekirse, 'kedi' sözcüğünü kullanan biri mutlaka hayvansever değildir, diğer sözcüklere de bakmak gerekir. Ama 'kedicik' diyen biri en azından kedileri seviyordur. 'Kedim' diyen birinin ise hayvansever olduğunu söylersek pek yanılmayız.

Önümüzdeki dönemlerde servis 1 dolar karşılığında kullanıcıların 200 tweet'ini değil, 3000 tweet'ini okuyarak analiz gerçekleştirmeye başlayacağını da site üzerinden paylaşıyor. Ayrıca yine önümüzdeki dönemlerde Ekim Nazım Kaya'dan aldığım bilgiye göre şirketler Twitime ban PRO ile hedef kitlesine uygun kullanıcıların listesini satın alabilecek ya da olmayan bir kategoriye sponsor olup, onlara özel oluşturulan anahtar kelimelerden kendilerine kategori açabilecekler.

Botego'nun sahip olduğu tecrübe ve veriden faydalanarak başarılı ve inovatif bir servis hayata geçirildiğini düşünüyorum. Ayrıca sosyal medya pazarlamasına önem veren firmalar için de değerli bir hizmet olacağına inanıyorum.

Henüz lansmanı yapılmamış Twitimeban.com'u dilerseniz hemen deneyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken Twitter kullanıcı adınızı yazmak. Sonrasında birkaç saniyede profil analiz çıkartılıyor ve size önerilen 5 hesap listeleniyor.

Ekim Nazım Kaya servis henüz beta olduğu için eksiklikleri olabileceğini bildirdi. Beta sürecinin doğası gereği gözünüze çarpan olası eksiklikleri ya da önerilerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.