Dijital Çağda Bir Gün [İnfografik]

Eskiden internete bağlanmak bir ayrıcalıkken bugün artık çoğumuz için gündelik yaşamın bir vazgeçilmezi haline geldi. OnlineSchools.org, günün hemen her anını internete bağlı olarak geçirdiğimiz bu dijital çağdaki yeni yaşam alışkanlıklarımıza dair istatistikleri keyifli bir infografik haline getirmiş.

Bir çizgi roman temasında hazırlanmış olan infografikte sabah uyandığımız andan gece tekrar yatağa dönene kadar geçen süre boyunca her adımda internete nasıl bağlı olduğumuz anlatılıyor. Örneğin akıllı telefon kullanıcılarının %35'i sabah yataktan çıkmadan ihtiyaç duyacakları uygulamaları çalıştırıyorlar. Sabah haberleri okumak için gazete yerine bilgisayarı kullananların oranı %10 daha fazla. İşe gitmek için arabaya bindiğimizde bile dijital yaşamdan kopmuyoruz. Kullanıcıların %75'i araç kullanırken en azından bir kez telefonla konuşmuş, %64'ü ise kısa mesaj yazmış.

İşlerinin bir parçası olarak interneti kullananların oranı %51 seviyesinde. Okullarda da durum farklı değil. Öğrencilerin %70'i derste not almak için bilgisayarlarını kullanıyorlar. Bir ders sırasında ortalama bir öğrenci bilgisayarında 65 farklı pencere arasında dolaşıyor ve bunların 3'te 2'si dikkat dağıtıcı özelliğe sahip.

Gençlerin dikkati daha kolay dağılır diye düşünüyorsanız işte iş yerleri ile ilgili bazı istatistikler: Çalışanların %25'i iş yerine haber videoları, %15'i ise viral videolar izliyorlar. %9'u spor videoları izlerken %4'ü film seyrediyor. Porno izlediğini itiraf edenlerin oranı ise %3.

ABD'lilerin %50'si bugünlerde dijital iletişimi yüzyüze iletişime tercih ettiklerini söylüyorlar. Kullanıcıların %40'ı ise tuvalette bile telefonlarını ellerinden bırakamıyorlar.

TV izleme alışkanlığı da dijital çağda şekil değiştiriyor. Kullanıcıların %60'ı akşam evlerine döndüklerinde TV izlerken aynı anda bilgisayarları ile meşgul olmayı tercih ediyorlar. Haftada birkaç gün uykuya dalmadan en az bir saat önce elektronik cihazlarla meşgul olanların oranı ise %95'e kadar çıkıyor. Ve son olarak bugünlerde gençlerin %83'ü cep telefonları baş uçlarında uyuyorlar…

Aşağıda bu ilginç bilgileri bir de eğlenceli bir infografik formatında görebilirsiniz…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.